La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els fons de la UE assoliran aquest any velocitat de creuer, diu Calviño

La ministra destaca la importànci­a que la recuperaci­ó arribi a tothom

-

La vicepresid­enta primera del Govern central i ministra d’Economia, Nadia Calviño, considera que aquest any el pla de recuperaci­ó assolirà la velocitat de creuer per dur a terme la seva funció d’estimular l’economia espanyola després de la pandèmia. Calviño va afirmar que s’aconseguir­à “la velocitat de creuer el 2022 en inversions per modernitza­r el teixit productiu” durant la inauguraci­ó, ahir, de l’esdevenime­nt organitzat per l’agència internacio­nal de comunicaci­ó i afers públics Hill+Knowlton Strategies (H+K), sota el títol Espanya a l’Europa del segle XXI.

La vicepresid­enta es referia als plans de l’Executiu per mobilitzar 24.600 milions d’euros del pla de recuperaci­ó aquest semestre, dels quals 2.600 milions correspone­n a romanent sense executar de l’any anterior.

Són licitacion­s i concursos amb una part fonamental destinada a les empreses, incloses les pimes, que podran optar a rebre més de 16.500 milions, i amb el focus posat també en els ajuntament­s, a través dels quals es canalitzar­an més de 6.000 milions d’euros.

Calviño també es va referir al repte digital per al desplegame­nt del 5G. Entre les iniciative­s en aquest àmbit, va destacar el kit digital, que considera el programa més important per a la modernitza­ció de les pimes. “Digitalitz­ació no és comprar un ordinador i deixar-lo en un racó”, va dir la vicepresid­enta, que va subratllar els programes d’acompanyam­ent que ajudaran les empreses per dur a terme aquest procés de digitalitz­ació.

La vicepresid­enta també va fer menció a dos eixos més del pla de recuperaci­ó, que distingeix­en l’espanyol del d’altres països, com són la cohesió social i territoria­l i la igualtat de gènere, que considera “fonamental­s per al futur del país”. En aquest sentit, va remarcar la importànci­a que la recuperaci­ó sigui justa i arribi a tothom, capgirant l’augment de desigualta­ts que s’han produït des de la crisi del 2008. “No podem permetre que un país ric, com som, tingui nens pobres”, va afirmar.

Per la seva banda, el president del Consell Econòmic i Social (CES), Antón Costas, va apuntar la necessitat d’establir un nou contracte social del segle XXI amb un compromís de repartimen­t entre aquells als quals els va bé i els que poden quedar-se enrere. “Cal aconseguir crear millors llocs de treball per a més persones en més llocs”, va dir Costas, que considera que “la font dels problemes d’avui està en l’ocupació”, i que és allà on s’ha d’actuar.

“Cal crear millors llocs de treball per a més persones en més llocs”, afirma Antón Costas

La jornada també va tenir una taula rodona sobre la innovació com a motor de creixement, en la qual van participar primeres figures del món empresaria­l de sectors com l’energia, les telecomuni­cacions, la digitalitz­ació i la sanitat. Es tracta d’Antonio Llardén, president d’Enagás; Fuencisla Clemares, directora regional de Google España; Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex; i Raquel Tapia, consellera delegada de Sanofi Genzyme. L’acte va acabar amb un missatge del comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni, que no hi va poder assistir en persona. ●

 ?? ISABEL INFANTES / EP ?? “No torno a fer-me una foto en què sigui l’única dona”. Calviño va dir que no participar­à en debats sense dones. “Ens hem de prendre aquest tema molt seriosamen­t”, va afegir
ISABEL INFANTES / EP “No torno a fer-me una foto en què sigui l’única dona”. Calviño va dir que no participar­à en debats sense dones. “Ens hem de prendre aquest tema molt seriosamen­t”, va afegir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain