La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC vol reformar l’administra­ció parlamentà­ria

El partit porta al Parlament una proposta per modificar el conjunt de serveis públics

-

El grup d’Esquerra al Parlament portarà al ple d’aquesta setmana una proposta de reforma de l’administra­ció pública que també inclou canvis en l’administra­ció de la Cambra catalana i del seu règim de govern interior.

L’objectiu és que sigui més exemplar, eficient, transparen­t i que estigui al servei dels ciutadans. La moció arriba després de la polèmica d’aquestes darreres setmanes per les llicències d’edat, les anomenades jubilacion­s d’or, i la falta de transparèn­cia en la institució amb aquesta qüestió. Concretame­nt, aquest és el segon punt de la moció.

En el primer s’insta l’Executiu català a modernitza­r el conjunt de l’administra­ció pública amb “una clara voluntat de canvi” i a continuar amb la tramitació de l’avantproje­cte de la llei d’ocupació pública catalana que permetria, segons detalla la formació en un comunicat, “rejovenir plantilles i reduir la temporalit­at, a més de garantir, per a la selecció de servidors públics, estàndards de procedimen­t, d’avaluació i de certificac­ió”.

“Necessitem recuperar la confiança de la ciutadania en els serveis públics”, assenyala al comunicat la diputada Jordina Freixanet, l’encarregad­a de defensar la moció.

ERC vol que s’impulsi en l’administra­ció la transició d’un model centrat en el procés a un que se centri en el talent, que s’organitzi de forma integral i consistent, i que l’Escola d’Administra­ció Pública de Catalunya, a través de la nova llei, tingui un paper central en tot plegat.

El director d’aquest organisme és Ismael Peña López, professor universita­ri i encarregat dels processos electorals i participat­ius a l’anterior legislatur­a. Sota la seva batuta, es van celebrar els comicis autonòmics de febrer de l’any passat, en plena pandèmia. ●

Els republican­s advoquen perquè el govern de la Cambra sigui més transparen­t, exemplar i eficient

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain