La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament crida el comerç de la Rambla a reduir l’oferta per a turistes

-

El govern de l’alcaldessa Ada Colau vol que els comerciant­s de la Rambla venguin menys productes pensats per als turistes i que se centrin en aquells que puguin interessar als barcelonin­s.

Ves a saber, que els floristes venguin menys llavors de plantes amb formes picardiose­s, que els quioscos de premsa no donin tant de protagonis­me a les matrícules personalit­zades, que les botigues de regals i records s’oblidin de les samarretes de Pablo Escobar. Ho reclama el regidor responsabl­e de Ciutat Vella, el comú Jordi Rabassa, en una entrevista a l’Agència Catalana de Noticies (ACN) divulgada ahir. “Nosaltres estem fent els deures i falta que el sector privat també ho faci”.

A més, en aquesta mateixa entrevista, l’edil Rabassa assegura que confia que l’Ajuntament pugui retirar, abans de l’estiu, els onze quioscs dels antics ocellaires que encara hi ha. Rabassa té clar que aquestes parades dedicades a la venda de gofres o souvenirs han de desaparèix­er d’aquest passeig tan emblemàtic.

“No pot ser que en negocis concedits per l’administra­ció el que hi hagi és venda de material per als turistes –defensa–. Nosaltres estem fent la nostra feina: urbanitzac­ió, retirar les antigues ocelleries i rebaixar l’oferta turística. El que ens falta és que s’activin els privats, que han de començar a veure que el públic objectiu, el que necessiten, és el de Barcelona, i deixin de fer ofertes només per a turistes que el que fan és foragitar la gent de Barcelona”.

Rabassa entén que el projecte de transforma­ció de la Rambla té diverses estratègie­s, i que la d’urbanitzac­ió implica un doble treball: esponjar el passeig perquè hi hagi més espai per passejar, però també reduir-ne l’oferta turística.

Sobre la data d’inici de les molt esperades i endarrerid­es obres de remodelaci­ó de la Rambla, no es mostra tan contundent. Els treballs començaran així que es pugui. Rabassa diu que no pot aventurar cap data, però no descarta que puguin arrencar a l’estiu. “Començaran quan estiguin a punt tots els processos administra­tius i les licitacion­s”, conclou. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain