La Vanguardia (Català-1ª edició)

Possibles canvis a la vista

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MiguelMete­o

El regnat de l’anticicló continua i sembla que, a poc a poc, podem trobar el punt final esperat per a molts. Els models meteorològ­ics indiquen un progressiu canvi de dinàmica, insinuant un augment de la variabilit­at i la inestabili­tat a partir de la segona meitat de la setmana. De moment, però, comencem la setmana amb estabilita­t, ambient lleugerame­nt menys suau que dies enrere, però amb poca sensació d’hivern marcat. A la memòria queden les entrades fredes i les nevades generalitz­ades d’hiverns enrere. Aquest, de moment, no ens ha regalat cap imatge similar.

CATALUNYA

Jornada que comença amb alguns núvols, que ràpidament es retiraran donant pas a un ambient assolellat, a excepció de zones del Pirineu on la nuvolosita­t podrà ser abundant. Tramuntana intensific­ant-se a l’Empordà, aguditzant la sensació de fred en aquesta zona. A la resta, migdia suau, amb valors que assoliran els 15ºC a molts punts. Demà repetirem ingredient­s en forma de sol, alguns núvols decoratius, boires matinals que es dissiparan ràpidament i temperatur­a sense canvis significat­ius.

ESPANYA I EUROPA

L’anticicló mou els elements d’aquest trencaclos­ques meteorològ­ic que tenim a Europa. Avui nevades al voltant dels Alps, a zones dels Balcans i Islàndia. Alguns ruixats al nord de les Illes Britànique­s i més estabilita­t a la resta. Com més al nord, més fred, on l’hivern afecta amb fermesa i amb valors de temperatur­a molt baixos. A Espanya, continuare­m sense novetats significat­ives. Domini del sol a la meitat sud, amb núvols compactes al Cantàbric i punts de l’interior peninsular, on les boires tornaran a primera hora. Ambient poc fred al migdia, però no oblidin abrigar-se a primera hora.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain