La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol visita San Mamés sense De Tomás abans del derbi

- ROBERTO RODRÍGUEZ

L’Espanyol comença la setmana del derbi amb una exigent visita a San Mamés. La Catedral inaugura avui (21 h) un intens febrer (Sevilla i Vila-real completara­n el mes) que té preocupada l’afició perica. No tant al vestidor, que fuig de pessimisme­s i relativitz­a el mal començamen­t d’any, amb tres derrotes i dos empats en totes les competicio­ns. Ni tan sols una aturada de quinze dies en què han rebut crítiques a tot arreu no li ha doblegat la voluntat. Un exemple d’aquesta confiança va ser el discurs de Vicente Moreno, que va reclamar més credibilit­at per als seus jugadors. “Estem a dos o tres punts dels equips i entrenador­s elogiats de la competició”, va dir referint-se de manera explícita al València, al Rayo i al mateix Athletic (tots ells semifinali­stes de Copa), contra el qual vaticina que hauran de jugar “al límit” per guanyar.

Per això no podrà comptar amb De Tomás, autor de 12 gols aquesta temporada, expulsat de manera ingènua contra el Betis. El favorit per suplir-lo és Loren, tot i que

Moreno també compta amb Dimata i el xinès Wu Lei, sense protagonis­me aquesta temporada. “En companyia de Javi (Puado), són els quatre que poden participar. No ho tinc decidit encara”, va assegurar.

Al davant, l’Athletic Club arriba a aquest partit reforçat en el terreny anímic després d’eliminar el Reial Madrid a la Copa, tot i que exigit en el terreny físic per l’acumulació de partits. De les 17 vegades en què Marcelino s’ha enfrontat a l’Espanyol, només ha perdut en tres, l’última contra l’equip de Rubi, el 2018.

 ?? CARLOS MIRA / RCDE ?? Vicente Moreno ha de triar substitut per a De Tomás entre Loren i Dimata
CARLOS MIRA / RCDE Vicente Moreno ha de triar substitut per a De Tomás entre Loren i Dimata

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain