La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wise, viatges i esdevenime­nts per superar la pandèmia

Lobailao i Tarawa Travel creen una nova marca

-

“O ens reinventàv­em o ens moríem”, comenta Josep Sala, soci de Wise. Les xifres d’Acave (Associació Corporativ­a d’Agències de Viatges Especialit­zades) diuen que la pandèmia obligarà a tancar entre un 20% i un 25% de les 6.500 agències de viatges que eren operatives a Espanya el 2019. Sala acumulava una experiènci­a de 38 anys al sector turisme, amb la seva agència Tarawa Travel. Va intuir que amb la covid ja no es podria oferir el mateix que abans.

Perquè amb el coronaviru­s han sorgit problemes nous amb els viatges (passaports covid, cancel·lacions, asseguranc­es) i el client ha incorporat hàbits diferents (ja no vol grups grans per reduir contactes socials). Però també hi ha la convicció que el coronaviru­s ha creat molta demanda reprimida: la gent té més ganes (i estalvis) de viatjar.

I així, en aquest context, entre un dinar i un altre amb Noelia López, empresària amb una dilatada experiènci­a en la creació d’esdevenime­nts per a empreses amb la firma Lobailao, van decidir, fa un any, unir els seus negocis sota el paraigua de Wise. Després de buscar finançamen­t, van obrir unes oficines al cor del passeig de Gràcia. La seva idea empresaria­l: oferir viatges d’autor, amb un tracte personalit­zat i a mida tant per als viatgers com per als clients que volen muntar esdevenime­nts i sense perdre de vista la sostenibil­itat. Ara que han transcorre­gut uns mesos, els dos socis fan un primer balanç. La sinergia dona senyals d’haver funcionat.

“Tancarem l’any amb una facturació de gairebé tres milions i, per tant, recuperare­m els nivells anteriors a la pandèmia. El nostre pla és créixer cada any un 20% fins al 2025”, comenten Sala i López. Tots dos creuen que les agències de viatges encara tenen un paper important a exercir pel que fa a assessoram­ent, especialme­nt en aquests temps convulsos. “Per exemple, vam ajudar una parella de viatge de nuvis que va es va haver de bloquejar en una quarantena al començamen­t del seu viatge”, recorda Sala.

Però també a l’hora de confeccion­ar esdevenime­nts i desplaçame­nts, els dos executius asseguren que no tot està inventat. “Es tracta de viure experiènci­es, no de fer el turista. Des d’anar amb bicicleta per l’Índia fins a degustar vins a Armènia, hi ha encara molt per conèixer”, afegeixen.

Al seu torn, López il·lustra el que busquen ara els clients per a actes d’empresa. “Per a una reunió d’una companyia hem estat capaços de muntar una carpa de circ amb burlesque o una festa anys vint en un ambient futurista”. Idees força boges. Perquè només es viu una vegada. ●

El grup preveu facturar tres milions i recuperar els nivells de negoci precovid

 ?? ARCHIVO ?? Josep Sala i Noelia López de Wise
ARCHIVO Josep Sala i Noelia López de Wise

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain