La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vísceres a Montealto

- Albert Domènech

Després de la sèrie documental de Rocío Carrasco que Telecinco va esprémer fins a l’últim sospir la temporada passada, la cadena, gràcies a la productora La fàbrica de la tele, va tornar al laboratori per inventar noves entregues que mantingues­sin el públic enganxat i aprofitar així la controvèrs­ia creada per la filla de Rocío Jurado i que ha dividit l’espectador en una mena de Barça-Madrid de la premsa del cor. El fanatisme ha portat amb safata part de l’audiència que s’ha posicionat al costat de Carrasco (representa­ts pel color fúcsia) o la família Flores-Moreno (identifica­ts amb el color blau) en un xoc de les anomenades marees sense precedents al paper cuixé.

Amb tota la maquinària de la polèmica funcionant a una velocitat vertiginos­a i que ha beneficiat tot el negoci de la premsa del cor, la productora va anunciar que es donaria continuïta­t al testimoni de Rocío Carrasco amb una segona docusèrie que hauria d’haver arribat a l’octubre però que s’ha endarrerit, entre altres coses, perquè la germana de Carrasco, Gloria Camila, ha decidit deixar la trinxera per deslliurar la seva batalla particular per protegir l’honor i la memòria de la seva mare.

Cadena i productora continuen guanyant temps a ritme d’esquers de coses que passaran i que, segons ens expliquen, sacsejarà altre cop el si familiar. Mentre això no passa, del laboratori amb aroma de tomàquet, en va sorgir la idea de fer un homenatge a Rocío Jurado gràcies a la seva filla, una Rocío Carrasco que va muntar una mudança mediàtica amb les pertinence­s de la seva mare que havien estat guardades tots aquests anys en una nau industrial i que ara han estat desempolse­gades per construir, com si fos una casa de nines, una rèplica de Montealto, la finca a La Moraleja, on va viure la cantant durant més de 20 anys i on va morir l’1 de juny del 2006.

I el que s’havia de convertir en un emotiu homenatge a la figura de Jurado destapant, com si fos un calendari d’advent, les estances principals de la casa, ha derivat, com era de preveure, en una dissecció de vísceres i un festival de l’enfrontame­nt familiar que, sigui dit de passada, també funciona com a esquer de cara a la segona part de la docusèrie que es titula En el nombre de Rocío. El problema és que en el nom de la Rocío (Jurado) s’estan fent coses per les quals segur que l’artista, molt recelosa de la seva intimitat, sentiria una profunda vergonya. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain