La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gaspatxo de la marca Gestapo

Mofa global a Marjorie Taylor Greene, la ultratrump­ista i de QAnon, en confondre la recepta espanyola amb la policia secreta de Hitler

- FRANCESC PEIRÓN

AMarjorie Taylor Greene, musa il·lustre, que no il·lustrada, del trumpisme pota negra, l’han fotografia­t amb pistoles i fusells AR-15. Mai amb un llibre.

Aquesta congressis­ta amb caràcter, expulsada de Twitter per les seves mentides sobre la covid, les vacunes i el que faci falta, creu que els llibres, com els que expliquen l’esclavitud o l’Holocaust, són eines de destrucció massiva.

La seva foguera literària va ser més que recordada aquest dijous amb la xiuladissa a les xarxes socials, després que MTG, el seu nom de guerrera, se submergís en una sopa freda marca Gestapo en parlar de “la policia gaspatxo”, suposadame­nt a les ordres de la demòcrata Nacy Pelosi, presidenta de la Cambra Baixa.

No, no és una cobla del carnaval de Cadis. Això forma part del circ republicà.

Greene, practicant del culte a QAnon, és habitual de la polèmica per comparar les polítiques dels progressis­tes a les dels nazis. En aquesta ocasió s’ha ben retratat en confondre la policia secreta de Hitler, la terrible Gestapo, amb la magnífica recepta de la cuina espanyola. “La policia gaspatxo de Pelosi espia membres del Congrés, la nostra feina, els nostres col·laboradors, els ciutadans que venen a parlar amb els seus representa­nts”, va dir.

Que Pelosi recordés que no té poder sobre la policia del Capitoli no va evitar les mofes a Greene. En una s’observava la veterana demòcrata amb una cullera de fusta davant un bol de gaspatxo. Alexandria Ocasio-Cortez, una de les congressis­tes més odiades per la seva col·lega republican­a, va animar el pati d’esbarjo a l’hora de la sopa nazi. “MTG practica amb l’exemple i va prohibir els llibres a casa seva fa anys”, va apuntar. Un altre tuit caçat a l’atzar: “Vaig trobar agents de la policia gaspatxo i són uns consomé profession­als”.

El xef José Andrés va recordar a Greene que ell va crear la policia gaspatxo el 1993 per assegurar-se que ningú no infiltrava “tabasco, jalapeños o coses estranyes a la meva estimada sopa”. I la va convidar al seu restaurant a tastar-la, sempre que porti la mascareta i la targeta de vacunació. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain