La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cambray nega la necessitat de pactar amb els sindicats el nou calendari escolar

El conseller diu que els docents poden preparar el curs al juliol, que és mes hàbil

-

pedagògic ja està fet”.

Respecte als sindicats, que van ser els més bel·ligerants, Gonzàlez-Cambray va manifestar que no va veure necessitat de consulta, ja que la mesura no afecta els drets laborals dels treballado­rs, que faran el mateix nombre d’hores i les mateixes jornades laborals. “Si després del confinamen­t haguéssim debatut la reobertura dels centres amb els sindicats, els centres encara estarien tancats”, va ironitzar. Va destacar que per a les famílies s’avança una setmana el setembre (amb dos dies festius al curs) i els mestres tindran una hora més per coordinar-se i preparar els nous currículum­s.

Pel que fa al cost, els docents de l’escola pública, com va recordar el conseller, hauran de preparar el curs al juliol, mes hàbil, ja que no tindran temps de fer-ho al setembre. Però no hi haurà els nous nomenament­s, ja que, encara que se sabran al juny, no començaran fins al setembre. A la concertada –que ha garantit les tardes de setembre– és una mica més complex; per conveni el juliol és un mes de descans retribuït.

Finalment, no se sap el cost econòmic i de gestió que suposarà sufragar monitors que s’encarregui­n dels nens després de dinar i fins a les 16.30 h al setembre. No hi ha una partida econòmica prevista per aquest efecte. “Estem acabant de mirar i quantifica­r; hi ha diverses opcions per al finançamen­t com la subvenció– informen fonts d’Educació–, però hi haurà aportació econòmica perquè serà gratuït per a les famílies”. En alguns centres que faran horaris intensius al juny seran les associacio­ns de pares les que s’encarregar­an d’aquestes hores, però les ampes no han estat consultade­s. ■

 ?? XAVIER CERVERA ?? Els alumnes d’infantil i primària començaran el 5 de setembre
XAVIER CERVERA Els alumnes d’infantil i primària començaran el 5 de setembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain