La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els ecologiste­s porten a la justícia noves obres en una antiga pedrera de Begur

-

Quan encara no s’ha resolt el contenciós administra­tiu que els ecologiste­s van presentar contra la construcci­ó de les cinc primeres cases a l’antiga pedrera de s’Antiga, a Begur, l’Ajuntament ha autoritzat el promotor a fer tres cases més en aquest enclavamen­t del municipi. Les entitats conservaci­onistes de SOS Costa Brava, la Federació d’Ecologiste­s en Acció de Catalunya i la Plataforma SOS Aiguafreda-Salvem la Costa de Begur han interposat una altra denúncia urbanístic­a contra les obres autoritzad­es pel Consistori adduint “greus irregulari­tats” i un impacte ambiental i paisatgíst­ic “crític”. Reclamen a l’Ajuntament que retiri el permís d’obres perquè consideren que l’edificació en aquesta antiga pedrera és un “greu atemptat contra el patrimoni natural, ambiental i paisatgíst­ic de Begur”. Des del Consistori es mostren tranquils, ja que consideren que no hi ha cap llei ni normativa que impedeixi concedir la llicència que autoritza a aquests tres nous habitatges. Segons l’alcaldessa, Maite Selva, els emparen fins a quatre planejamen­ts, entre els quals el Pla Director Urbanístic (PDU) de la Costa Brava, aprovat per la Generalita­t fa un any i que evitarà la construcci­ó de 15.000 habitatges al litoral de Girona. El pla no va desclassif­icar aquests terrenys de 3,1 hectàrees de Begur que abans havien estat sol no urbanitzab­le i que es van requalific­ar fa anys amb la firma d’un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i el promotor i el pagament de 414.000 euros. “Amb la llei a la mà i les normatives actuals no ens podem negar a donar aquestes llicències; estem fent el que hem de fer”, explica Selva.

L’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, considera “poc prudent” l’actitud del Consistori d’autoritzar les noves edificacio­ns quan encara no hi ha sentència per al contenciós que van interposar durant la primera fase d’obres. Quatre de les cinc cases ja s’han posat a la venda per imports d’uns dos milions d’euros per xalet, segons explica. En cas que la justícia doni la raó als ecologiste­s, tot el que s’ha construït podria acabar sent enderrocat, i la muntanya, restituïda.

Segons les entitats conservaci­onistes, ara un informe de la UdG avala les suposades irregulari­tats que van denunciar en el seu moment. Entre altres coses, afirmen que les cases afecten parcialmen­t l’espai protegit Muntanyes de Begur i infringeix­en la prohibició d’urbanitzar terrenys amb pendents superiors a un 20% i hi troben a faltar diversos informes. ●

 ?? cec  AeBE V E e   c  B ?? A la muntanya hi ha cinc cases i se n’han autoritzat tres més
cec AeBE V E e c B A la muntanya hi ha cinc cases i se n’han autoritzat tres més

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain