La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els experts qüestionen l’actual model urbanístic d’Ada Colau

El Consistori celebra una comissió en què els urbanistes reclamen actuar des de l’àmbit metropolit­à

-

sar la implantaci­ó d’usos horaris en el futur eix de Consell de Cent, com els que hi ha a Balmes, on a la nit es pot aparcar en un carril que al matí és zona de càrrega i descàrrega.

“L’estratègia no pot estar basada només en Barcelona”, va manifestar Pere Macias, que va apostar per “tornar a planificar la metròpolis”. El pla general metropolit­à ja no és real. “L’estratègia ha de tenir un àmbit clarament metropolit­à”, va assenyalar l’exconselle­r, que va dir que el pròxim mandat hi haurà noves oportunita­ts gràcies a l’L9, la millora de Rodalies, la connexió del tramvia... “I vostès no ho esmenten: la prolongaci­ó dels Ferrocarri­ls des de la plaça Espanya ”, va afegir.

“Les idees generals són les mateixes: de fons hi ha acord i n’hi hauria d’haver més”, va dir l’arquitecta Maria Rubert, que fins i

L’oposició critica la superilla de l’Eixample i el PSC insisteix en els perills de la gentrifica­ció

tot va advocar per connectar l’Estació de França amb el Morrot. “S’ha de saber transforma­r amb continuïta­t”, va afegir Benedetta Tagliabue.

Durant el tram final, els grups van reiterar l’aspror que genera el projecte de la superilla de l’Eixample. El PSC, aquesta vegada en una intervenci­ó de la tinenta d’alcalde, Laia Bonet, va tornar a advertir del perill de “jerarquia entre carrers i gentrifica­ció”. Per ERC Jordi Coronas va dir que a Barcelona més que urbanisme pràctic hi ha “urbanisme cutre”.

“Tenim un problema: s’han trencat els consensos bàsics”, va manifestar el portaveu de Junts, Jordi Martí, mentre que el regidor de Cs, Celestino Corbacho, va celebrar la comissió, si bé va assegurar que difícilmen­t l’executiu local li farà cas. “Cal escoltar els experts i no imposar mesures a partir de posicionam­ents ideològics”, va apuntar el portaveu del PP, Óscar Ramírez, línia en què també es va expressar per Valents Marilén Barceló. La pròxima sessió, al març. ●

.

Amanida de peus de porc, vinagreta i escarola; calçots i musclos, trinxat de col, patata, areng i anet i la coca de vidre, recuit de cabra i mel.

 ?? XAVI JURIO/ARCHIVO ?? La superilla del Poblenou va ser una de les al·ludides a la sessió que es va celebrar a l’Ajuntament
XAVI JURIO/ARCHIVO La superilla del Poblenou va ser una de les al·ludides a la sessió que es va celebrar a l’Ajuntament
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain