La Vanguardia (Català-1ª edició)

Editors.cat espera un Sant Jordi “força millor” que el de l’any passat

-

“Hem de ser prudents, però tot apunta que realment aquest proper Sant Jordi serà força millor que l’anterior, que ja va ser prou bo ateses les condicions”, assegura el nou president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Editors.cat, Joan Abellà. Al sector es respira un cert optimisme, diu, perquè s’ha confirmat que “el mercat del llibre està bé, fins i tot més bé que en la prepandèmi­a; la gent avui té una relació més estreta amb el llibre físic”, un fet que fins i tot troba sorprenent, perquè s’ha assentat més “en el moment més bèstia de la transforma­ció digital”.

Ara bé, encara que “tot convida a pensar que la primavera serà bona, després de l’alerta per la variant òmicron no es pot assegurar fins que passi” i els indicadors ho confirmin. I, a més, caldrà treballar per celebrar un Sant Jordi amb les mesures de seguretat adequades, seguint la línia de l’any passat. I així també ha manifestat la voluntat de mantenir i ampliar l’anomenat Sant Jordi d’estiu.

“La pandèmia ens ha alertat, però també ha deixat clares algunes coses, com que la cura cap a un mateix també inclou la lectura com un espai per dedicar-nos a nosaltres”, explica.

Per això, Abellà creu que és un bon moment per posar fil a l’agulla i insistir en un pla de foment de la lectura fort, que desenvolup­i la comprensió lectora perquè també ajudi nens i adolescent­s a recuperar tot el que s’ha perdut per la pandèmia a les escoles. Un pla, insisteix, “col·legiat entre Cultura i Educació i amb la participac­ió de tots els actors implicats, incloenthi les bibliotequ­es públiques i dels centres escolars, i també la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls”. “Ja hi ha un diagnòstic, i el que cal és passar a l’acció, i des d’Editors.cat volem participar-hi activament”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain