La Vanguardia (Català-1ª edició)

José Elías va marxar al gener després de quatre reunions

- E

contra el Reial Madrid, i recordar al mateix temps el patiment a Mallorca o Vitòria.

L’Espanyol requereix un cop de timó en un 2022 en què, si no es posa les piles aviat, corre el risc de despenjar-se i quedar-se sense objectius reals i realistes, a vuit punts d’Europa i nou per sobre del descens. En aquests casos, el derbi contra el Barcelona funciona de reafirmaci­ó entre els aficionats blanc-iblaus. Però amb els números a la mà potser l’equip que el visita és el pitjor rival per rectificar el rumb. L’Espanyol encara no ha aconseguit derrotar el Barça a la Lliga (sí a la Copa) des que va inaugurar el RCDE Stadium. Per trobar una victòria en un derbi com a local al campionat cal remuntar-se al 2007 a Montjuïc.

“Pel nostre escut, a guanyar!”. Aquest era el missatge amb què es van trobar els jugadors blanci-blaus quan ahir van saltar a la gespa de Cornellà per entrenarse. La grada d’animació va voler recordar a la plantilla perica la importànci­a d’un derbi. No els faltarà demà els ànims des

José Elías, president

■ d’Audax, va formalitza­r la renúncia a la comissió Espai Barça fa dues setmanes. Elías va assistir a les quatre reunions que hi va haver fins al desembre, en què els comissiona­ts es limitaven a escoltar els informes ja aprovats que implicaven la vicepresid­enta Elena Fort i el directiu Jaume Llauradó. L’empresari considerav­a que, sent una comissió consultiva, almenys havien de ser consultats abans que s’aprovessin les mesures. Quan va ser informat que la naturalesa de la comissió no canviaria, va decidir marxar. d’una onada.

La pancarta gegant també presidia la grada durant la trobada tradiciona­l entre els dos entrenador­s prèvia a un derbi. Igual que Moreno es va acostar el 19 de novembre al Camp Nou, Xavi va visitar un estadi que coneix com a jugador –l’egarenc hi va jugar 6 partits, amb 4 victòries, 2 empats i un gol–. Tots dos van encaixar de mans i van posar amb molta cordialita­t. Són dos homes de futbol i futbolers, es respecten i saben mantenir la calma en plena tempesta.

Al recorregut pels passadisso­s, Xavi es va trobar un altre cicerone com Joan Capdevila, amb qui va guanyar un Mundial i una Eurocopa, i que treballa al Departamen­t de Relacions Institucio­nals blanc-i-blau. Tres mesos després d’arribar a la banqueta del Barça, torna a creuar-se amb l’Espanyol, contra el qual va debutar. El segon assalt està servit.

Llavors, culers i pericos arribaven empatats a punts (17) a la afició sempre apassi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain