La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El meu fort és rendir en els moments calents”

Aleix Gómez Jugador d’handbol, millor extrem dret d’Europa

- E N T R E V I STA TONI LÓPEZ JORDÀ

Aleix Gómez (Sabadell, 1997) és tan amant de jugar-se una pilota de partit com enemic de les entreviste­s. Tanmateix, el designat millor extrem dret del recent Europeu 2022 també es mostra infal·lible davant del micro tan bon punt supera la timidesa. Pocs dies després d’aterrar amb la plata de l’Europeu, on va ser un dels escollits en l’equip ideal, Aleix Gómez repassa el seu moment dolç amb La Vanguardia.

Una de fàcil per obrir: què significa ser considerat el millor extrem dret d’Europa?

Estic molt content. Tinc una gran competènci­a, hi ha altres extrems boníssims. Estic molt satisfet que em sortissin les coses molt bé, he treballat molt per a això, i ara surten els fruits. Però també és gràcies a l’equip, a l’ajuda del col·lectiu, al qual estic molt agraït.

A l’Europeu va fer 41 gols (5 per partit i un 76% d’encert) i al Barça en suma 52 a la Lliga Asobal (3,7 de mitjana) i 59 a la Champions (5,9 per partit). És el millor Aleix Gómez que hem vist?

Espero que em quedi molt recorregut al davant... Sé que estic en un moment molt dolç, en molt bona forma, però em considero molt exigent, sempre puc donar una mica més, millorar algun aspecte.

Va renovar el contracte amb el Barça fins al 2026, el més llarg de la plantilla i de tot Europa. Això és bon senyal...

Em fa estar molt content que el Barça hagi confiat en mi. Voldria estar molts anys defensant aquesta samarreta... si les coses van bé i tenim un equip competitiu.

Sí, el temps passa volant. Per mi és com si portés dos o tres anys al primer equip. He tingut molta sort dels entrenador­s i dels companys, perquè m’han fet confiança i han donat bon rotllo i tranquil·litat per tenir un bon rendiment.

Nota que aquesta temporada li ha tocat fer un pas més en l’assumpció de responsabi­litats?

En soc conscient, tinc un paper important a l’equip; a banda d’extrem soc el llançador de penals, però no hi penso gaire ni tampoc em pesa la responsabi­litat.

Potser per això és més referent: els companys el busquen.

El meu punt fort és rendir en els moments calents. Soc conscient del meu temperamen­t, però intento no pensar-hi...

D’on li ve aquest temperamen­t tan balcànic de no arronsar-se quan la pilota crema?

No t’ho sé dir. Em fa gràcia... Hi ha moments que em dic: “Aleix, tant et fa tot, no t’ho penses i no tens pressió…”. Però és mentida: quan llanço l’últim penal no estic tan nerviós com hi pot estar un altre, però hi estic. Com més bé regules les emocions, més bé et sortirà.

És qüestió de caràcter?

Crec que sí que hi té a veure la meva manera de ser, però no em considero un paio gaire tranquil...

Potser és que tot s’ho pren a la fresca. Xavi Pascual deia que el seu punt fort és “el passotisme i un desvergony­iment fora del comú; de vegades el penjaries”.

Ha, ha, ha. Hi estic d’acord. Quan estic de vacances trobo a faltar l’adrenalina de la competició. Pot ser passotisme... sí. Tant me fa qui tingui al davant, si és el millor del món, més fort que jo o més llest. Jo hi vaig amb tot. Quan Pasqui diu això és cert: hi ha situacions en què veus tothom concentrat... i jo soc d’una altra manera.

Ho ha après d’algú?

No, no he tingut mai cap referent. M’agrada treure petites coses de cada un. Del Víctor Tomàs, per exemple, el que més he après és el tracte que tenia com a capità, la tasca com a connector entre l’entrenador i l’equip, o la preocupaci­ó que tots estiguessi­n contents i hi hagués bon rotllo.

Què ha canviat respecte al Barça de la temporada passada?

L’esperit competitiu encara el tenim i el tindrem sempre, perquè som en un club que exigeix, hi hagi els jugadors o entrenador­s que hi hagi. La temporada passada va ser excepciona­l, encara no ho valoro; no perdre ni un partit és una barbaritat. Ara l’entrenador nou té un estil de joc diferent, treballem per assimilar-lo, i crec que tenim les mateixes possibilit­ats d’arribar al més amunt possible.

Creu que estan preparats per guanyar la Champions?

Sí. S’ha reduït la plantilla, però confio en l’equip. Estic seguríssim que tenim prou equip per guanyar la Champions. Som el millor equip, hi ha jugadors molt bons, un cos tècnic que treballa molt bé, i podem guanyar-la.

Com va viure la sortida de Xavi Pascual, el tècnic que el va portar al Barça i el va fer debutar el 2014?

Realment va ser una pena. Ens coneixia molt a tots. Amb ell vam fer una temporada espectacul­ar. Li estarem molt agraïts sempre. Però ara tenim nou entrenador i seguim el nostre camí.

Li agradaria retrobar-lo?

Sí, és un entrenador que m’ha ensenyat molt i m’agrada molt.

Per tancar. Com porta la fama? Fa tres anys deia que no el reconeixie­n pel carrer. Ara ja sí?

Doncs no ha canviat, no em coneix gaire gent, i millor, perquè així estic més tranquil. Ho prefereixo. Soc una mica tímid. ●

Temperamen­t “Em fa gràcia; sovint em dic: ‘Aleix, tant et fa tot, no tens pressió...’, però sé que és mentida”

El nou Barça “S’ha reduït la plantilla, però estic seguríssim que hi ha prou equip per guanyar la Champions”

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Aleix Gómez posa per a La Vanguardia amb la pilota daurada que el reconeix com a millor extrem dret del recent Europeu 2022
CÉSAR RANGEL Aleix Gómez posa per a La Vanguardia amb la pilota daurada que el reconeix com a millor extrem dret del recent Europeu 2022

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain