La Vanguardia (Català-1ª edició)

24 anys després

Pep Sala i els seus companys de SAU30 publiquen l’àlbum ‘Mil i una nits i uns quants dies’ amb els seus primers temes originals des del 1998

- ESTEBAN LINÉS

SAU30 publica i presenta avui Mil i una nits i uns quants dies (Indi Music), l’àlbum del retorn a l’escena discogràfi­ca després de 24 anys. Un disc compost per 13 cançons originals firmades per Pep Sala –colíder dels originals Sau i factòtum de l’actual projecte–i que a la pràctica significa l’aparició de les primeres cançons noves de la llegendàri­a banda d’Osona des d’Amb la lluna a l’esquena, aparegut el 1998. L’estrena serà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (20.30 h).

En sentit nominal, la banda que hi ha darrere del llançament no és Sau, sinó la formació que van crear els que n’eren membres –excepte el seu carismàtic vocalista Carles Sabater, mort de manera sobtada el 1999–, SAU30. Un grup nascut el 2017 per celebrar els trenta anys del primer concert ofert pels originals Sau, i que atès el bon rotllo i acollida generats va acabar fent una gira, que va durar fins al 2019, així com publicar un àlbum en directe.

Però més enllà del nom i de l’absència esmentada, els músics que hi ha darrere de Mil i una nits i uns quants dies són gairebé tots membres que havien militat en la formació mare. Sala continua exercint funcions fonamental­s, és a dir, compositor de la totalitat de la música i de gairebé totes les lletres, veu i guitarra elèctrica. Amb ell, la nova veu de Jonathan Argüelles –tot i que forma part del grup des de la seva creació el 2017– i els col·legues de llarg recorregut Ramon Altimir (teclats), Pep Sánchez (baix), Josep Lluís Pérez (guitarra) i Quim Benítez Vilaplana (bateria).

Explica Sala: “El disc que surt ara ha estat culpa de la covid perquè tots ens vam haver de tancar, i a mi el que més m’agrada és fer cançons, escriure. Estàvem connectats en línia i avorridíss­ims. Les vam començar a assajar i vam treure una cançó de Nadal fa dos anys, i com que ens venia de gust vam decidir fer més cançons i alguns concerts”. En aquest sentit, el primer concert com a tal de presentaci­ó del nou àlbum serà al festival Strenes (23 d’abril), i cinc dies més tard n’hi haurà un altre al Palau de la Musica Catalana de Barcelona.

El guitarrist­a i compositor aclareix que “no es tracta d’una tornada en gran, a so de bombo i platerets; en absolut. Som sobretot una banda d’amics, que ens trobem per riure i passarnos-ho bé”. D’aquest àlbum “crec que en dues o tres cançons és fàcil reconèixer el so típic de la banda, i en d’altres, no tant. Em sembla que ha sortit un disc molt eclèctic, i és que a mi m’agrada molt jugar amb la música”.

També sap que “la comparació amb el so de Sau de sempre és inevitable”. I afegeix: “Ho assumeixes i ja està. Però sempre ho diem, i ho torno a dir, que nosaltres no pretenem fer Sau. Però també cal tenir en compte que aquella era una altra època. Quan tens 27 o 30 anys et menjaràs el món encara que sigui cru, i ara vas a un altre ritme perquè el que vols és ser feliç i passar-t’ho bé”. ●

Pep Sala, colíder de la llegendàri­a banda i eix de l’actual, assegura que no pretenen fer Sau

 ?? PERE DUnAN / NOnD MoDIA ?? Pep Sala aquest dimecres a l’estudi d’enregistra­ment a prop de Vic
PERE DUnAN / NOnD MoDIA Pep Sala aquest dimecres a l’estudi d’enregistra­ment a prop de Vic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain