La Vanguardia (Català-1ª edició)

Draps bruts en ple drama

Ayuso va voler ser l’abril del 2020 la gran gestora de la pandèmia

-

Abril del 2020. Madrid és l’epicentre de la pandèmia. El virus es va fer fort especialme­nt a les residèncie­s de gent gran, on milers d’avis van morir sense ni tan sols atenció mèdica en mans d’unes cuidadores que no sabien gairebé res de medicina.

Hi ha molt poques imatges de l’horror d’aquells dies i de les ucis col·lapsades, amb sanitaris atenent sense equips de protecció perquè no arribaven de la Xina, el gran magatzem mundial, tampoc n’hi ha dels taüts que van sortir a altres comunitats per poder incinerar els cadàvers. Però hi havia els testimonis i les llàgrimes dels treballado­rs sanitaris, dels malalts que van sobreviure i dels familiars que no van poder acomiadar-se dels seus éssers estimats.

En aquell moment, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes i Emergèncie­s Sanitàries, Fernando Simón, compareixi­en diàriament. I la pregunta reiterada dels periodiste­s era què passava amb els equips de protecció , almenys per als sanitaris i els treballado­rs de les residèncie­s de gent gran. Illa no va enganyar, no arribaven perquè hi havia “pirateria comercial”. Hi havia poc material per a tanta demanda (el món sencer) i el millor postor se l’emportava, encara que els contractes estiguessi­n tancats.

Llavors va aparèixer Díaz Ayuso per polititzar el drama. Ella aconseguir­ia les mascaretes, perquè el seu equip era més eficient que el d’Illa. Les seves mascaretes van arribar més tard que les que va comprar Illa. Ara hi ha sospites de corrupció sobre la gestió de la presidenta madrilenya. ●

 ?? Madr MEDU ?? L’UME desinfecta­nt una residència de Madrid l’abril del 2020
Madr MEDU L’UME desinfecta­nt una residència de Madrid l’abril del 2020

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain