La Vanguardia (Català-1ª edició)

Acords, desacords i qüestions per ultimar

-

Pactes tancats

El Govern els atribueix “poca entitat”, però no els menysprea. Recupera la titularita­t de l’observator­i meteorològ­ic del turó de l’Home –que data del 1932 i té un caràcter simbòlic–, i dels 30 km del canal Xerta-Sénia. Així mateix, el Govern espanyol traspassa la propietat de diverses finques rústiques i forestals, i set depuradore­s com les d’Alguaire, Horta de Sant Joan, Sant Jaume d’Enveja, Alcoletge i el Baix Llobregat, malgrat que la Generalita­t ja les gestionava. També cedeix la Moncloa l’edifici del registre civil de Barcelona i l’autovia B-23, amb una inversió de 20 milions d’euros que serviran per construir un carril d’accés a Barcelona i facilitarà la mobilitat d’uns 30.000 usuaris, segons va explicar Isabel Rodríguez.

Desacords

Va ser en l’ordre del dia de la reunió del 2 d’agost, però els traspassos dels MIR i de Salvament Marítim estan bloquejats. La Generalita­t assegura que vol gestionar únicament la convocatòr­ia de places per als MIR, i no planteja un examen específic. Salvament Marítim, malgrat que el seu traspàs està recollit a l’Estatut, dictaminat pel Constituci­onal i recollit en l’acord de govern PSOE-UP, no es preveu.

Per concloure

S’han creat tres ponències tècniques per a les beques –que haurien d’acompanyar-se d’un finançamen­t de 120 milions d’euros anuals–, per al traspàs de la gestió de les asseguranc­es escolars, i per a l’actualitza­ció dels mòduls econòmics de les instàncies judicials, desfasats des de l’any 1990. L’autovia B-30 queda pendent de cessió, així com el traspàs de l’ingrés mínim vital. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain