La Vanguardia (Català-1ª edició)

Yoake San, diàleg entre dues cultures

Al nou restaurant Yubi aquesta cuinera prova d’aproximar les cuines de la seva herència francesa i japonesa en una fusió amb què ella mateixa va créixer amb absoluta naturalita­t

- I

Oui, cheffe!”. Amb exclamació i amb lletres de neó. Així dona suport Yoake San al fet que l’Acadèmia Francesa de la Llengua inclogués el femení per denominar qui mana a la cuina. I al seu nou restaurant, Yubi (Muntaner, 185), mana ella, i des de l’empatia: “L’equip és una família, i això és la prolongaci­ó de casa meva”. I, així, mostra cada racó i descriu el significat de cada element de decoració de l’espai on pràcticame­nt viu i que ha diferencia­t en dos menjadors, el vermell, que identifica la seva parella, Ben Weiss, dj i soci al negoci, i el blau, el seu color, que en un futur tindrà un menú més exclusiu.

Aquesta cuinera, que al seu dia va ser finalista de la primera edició de Top chef a França i que va acumular popularita­t a través de diversos programes de televisió (especialme­nt Els sabors del món, que presentava per a la Fox), reconeix que la seva cuina no té una línia nítida, sinó que deambula per les dues gastronomi­es amb què va créixer d’una manera totalment natural. “La meva mare va néixer a Hiroshima i va deixar el Japó als 19 anys i el meu pare va néixer a la Bretanya. Ella no va abandonar mai la seva cultura culinària, però en aquells temps era difícil trobar ingredient­s a França, on vivíem, o sigui que el que menjàvem era una combinació curiosa però, per a nosaltres, normal”.

I aquella barreja la porta a la seva cuina, on conviuen delicioses ostres que compra a Thierry i ser

Els espais

’establimen­t té dos menjadors que en un futur tindran diferent proposta

El local forma una U, amb dos menjadors diferencia­ts, i ofereix carta de vins, sakes i còctels de la casa

veix amb diverses salses; sashimis amb peix de qualitat; un impecable foie micuit macerat en sake 24 hores i brioix amb una gelée de vi blanc i sake; crema de pèsols amb cansalada viada fumada i verat caramel·litzat; saboroses gyozes d’estofat bourguigno­n; wontons de wagyu japonès o filet de vaca amb soja, tòfona i espècies banyat amb salsa de tigre que plora. No us perdeu, per acabar, el pastís tatin individual. Jorge Grandinett­i dirigeix la sala, on també ofereixen còctels.

 ?? MIQUEL GLNZ LEZ / SHLLTING ??
MIQUEL GLNZ LEZ / SHLLTING
 ?? MIQUEL GLNZ LEZ / SHLLTING ??
MIQUEL GLNZ LEZ / SHLLTING
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain