La Vanguardia (Català-1ª edició)

De l’hort i el mercat a taula

Sucursal oliera, una iniciativa coral

-

Evidentmen­t tot evoluciona. I la cuina, moltíssim. Fa pocs anys ser cuiner no tenia gaire prestigi social. Els joves que pertanyien a famílies benestants no estudiaven cuina ni s’hi dedicaven, i “muntar” un restaurant per a algun dels seus fills no entrava dins dels paràmetres dels pares amb possibilit­ats econòmique­s. El canvi ha estat espectacul­ar, i en tenim uns quants exemples.

El nostre protagonis­ta d’avui és Marc Guañabens Santasusan­a, gran emprenedor, que després d’alguna petita aventura gastronòmi­ca va decidir el 2017, juntament amb alguns socis i amics, posar en marxa un ambiciós projecte de restauraci­ó. Van adaptar com a singular restaurant els emblemàtic­s magatzems d’Olis Anglès, on el rètol interior encara assenyala “comerç d’olis d’oliva i sabons”. Posteriorm­ent, fa un any, hi van incorporar el local adjacent, que era el famós celler restaurant Pa i Trago. Tots dos situats en una sensaciona­l i assolellad­a cantonada als carrers Comte Borrell i Parlament, el van batejar amb l’original nom de Sucursal Oliera.

La seva cuina és de mercat i de temporada, i cal destacar que un dels socis és propietari d’un hort ecològic a Esparregue­ra, de què es proveeixen de gairebé totes les fruites i verdures presents als seus plats.

Menció especial a les albergínie­s rostides amb pico de gallo i anxoves 0,0, i a les mandonguil­les de picanha madurada amb trompetes.

Al capdavant dels fogons hi ha Oriol Pijoan, format al Hoffman i que va exercir amb Martin Berasategu­i i al Mugaritz. El secunda brillantme­nt Nolasco Bonet. D’altra banda, Marc Guañabens dirigeix formidable­ment la sala.

A la seva àmplia cuina (a la vista dels comensals) disposen d’un Josper amb què elaboren o donen un toc final a carn, peix, arrossos i verdures.

Correcta i àmplia carta de vins, entre els quals destaquen els Castelo de Medina, DO Roda.

Agraïm i recomanem aquesta nova i interessan­t iniciativa gastronòmi­ca coral en ple barri de Sant Antoni.

 ?? S.A ?? Oriol Pijoan i Marc Guañabens Santasusan­a a la cuina del restaurant
S.A Oriol Pijoan i Marc Guañabens Santasusan­a a la cuina del restaurant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain