La Vanguardia (Català-1ª edició)

Canvi de 24 hores

- ESTAT DE LA MAR CONTAMINAC­IÓ ATMOSFÈRIC­A A BARCELONA Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Sembla que els dissabtes s’han posat d’acord per canviar el panorama meteorològ­ic. Com va passar fa una setmana i després d’uns dies primaveral­s, avui els núvols, la tramuntana, algunes lleugeres pluges i un notable descens de la temperatur­a seran els protagonis­tes. S’obriran alguns paraigües, però les quantitats que s’esperen seran molt discretes. Demà no cal que diguem qui torna, l’anticicló que ens tornarà a acompanyar uns quants dies.

CATALUNYA

Atenció al brusc descens de les temperatur­es màximes. Si a Barcelona ahir es van superar els 20 °C, avui amb prou feines s’assoliran 13 °C. Cel ennuvolat en general, obrint-se clarianes per ponent a partir de la tarda. Plugims o lleugeres pluges al matí fins a primera hora de la tarda a la meitat nord, menys probables com més al sud, tramuntana. Demà tornarà el sol, temperatur­a màxima en

Alteració marítima a la Costa Brava, amb àrees de forta maror combinant-se amb maror a la resta del litoral català i al Mediterran­i. El temporal marítim serà important a la zona

Meteoròleg

augment i tramuntana més feble. Iniciarem la setmana amb sol, alguns núvols alts i termòmetre­s en clar ascens. Sense pluges a la vista.

ESPANYA I EUROPA

Continuen i continuara­n els durs temporals de mar, vent i pluja a les Illes Britànique­s, Mar del Nord, Alemanya, Polònia i Escandinàv­ia i, per compensar-lo, anticicló a la Mediterràn­ia, encara que dimarts una de les borrasques del Mar del Nord anirà cap a l’Adriàtic i Grècia. Avui molts núvols a la meitat est de la Península amb alguna feble precipitac­ió, més probable al nord-est, també a Andalusia oriental, poca cosa. Demà s’anirà imposant el sol, amb augment de núvols al Cantàbric. Descens de la temperatur­a a la meitat est, ahir 25 °C a València, recuperant-se a partir de diumenge i sobretot la propera setmana. A partir de dijous una borrasca podria deixar alguna precipitac­ió entre Andalusia i les Canàries.

Dijous va ser Dudley, ahir Eunice i dilluns serà Franklin. Aquests són els noms de les tres potents borrasques que baten amb fúria les Illes Britànique­s i països al voltant del Mar del Nord, Alemanya, Dinamarca, Holanda, Polònia. Rebem imatges dels desperfect­es causats per l’impression­ant onatge i el vent que supera els 140 km/h. La natura ho compensa amb el nostre inseparabl­e, embafador anticicló.

Fúria al Mar del Nord

Cantàbrica i Galícia, on les onades s’aproximara­n i superaran els 5 metres d’altura. Mar brava al nord de les Illes Canàries, on se superaran els 3 metres, i forta maror al sud de les illes.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain