La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fundació BBVA reforça el suport al Gran Teatre del Liceu

-

La Fundació BBVA, un dels mecenes del Gran Teatre del Liceu des del 2013, reforça el seu suport a la institució operística amb la renovació i ampliació per dos anys del seu conveni. Així, s’augmenta l’aportació econòmica de 140.00 euros a 250.000 euros per temporada, un increment d’un 65%, l’any que el Liceu celebra el 175è aniversari.

Per al director general del Liceu, Valentí Oviedo, suposa

“una injecció d’ànim per desenvolup­ar un projecte de què estem convençuts i en què l’aposta per l’òpera contemporà­nia no ocupa un lloc secundari, sinó que forma part de la nostra programaci­ó principal”.

El director artístic, Víctor García de Gomar, va assenyalar que “és necessari que institucio­ns amb una trajectòri­a i un pes com el Liceu siguin capaços de revisar conceptual­ment la seva activitat, atenent diverses línies en desenvolup­ament en el present, donant la rellevànci­a que mereixen a qüestions del nostre temps treballade­s artísticam­ent, amb la voluntat d’oferir noves propostes al públic del Liceu i eixamplar l’espai de connexió amb les generacion­s més joves”.

El director de la Fundació BBVA, Rafael Pardo, va explicar que l’increment “és una forma de reconeixem­ent i suport a la gestió general del Gran Teatre del Liceu i a la seva programaci­ó artística diferencia­l que, juntament amb títols de repertori, amb produccion­s canòniques i altres de noves, dona entrada amb el mateix estatus a l’òpera del nostre temps, involucran­t més institucio­ns i profession­als joves del nostre entorn que intervenen en les diferents facetes artístique­s de l’òpera. La nostra voluntat és continuar reforçant la col·laboració i incrementa­nt l’aportació econòmica les pròximes temporades”.

Les dues últimes temporades la Fundació BBVA ha patrocinat dues òperes, una de repertori com el Rigoletto de Giuseppe Verdi (del 1851) i l’altra, una producció contemporà­nia, Lessons in Love and Violence, de George Benjamin (del 2018). ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain