La Vanguardia (Català-1ª edició)

La “perillosit­at” del temps aturat proposat per Xavi

-

Eric Garcia va viure un déjà-vu en el debut del Barça en la categoria de plata del futbol europeu. El gol de Zielinski el va traslladar a San Siro, a la final de la Nations League decidida per Mbappé als últims minuts. Com el davanter francès, Osimhen estava en fora de joc posicional en la jugada del gol del Nàpols. Malgrat que no era al seu costat, la presència del nigerià va influir en la reacció del central blaugrana a l’hora de refusar una pilota que segons més tard acabaria al fons de la xarxa. El VAR va facilitar la tasca a Istvan Kovacs. Amb el reglament a la mà, va considerar que el davanter no va interferir en el joc o en l’adversari, una apreciació posada en dubte pel Barça a causa de la clara desubicaci­ó d’Osimhen. “Com a defensa no puc deixar passar la pilota”, expressava després del partit amb resignació Eric Garcia, sabedor que és molt difícil valorar en dècimes de segon si l’oponent està en posició il·legal i, per tant, ha d’actuar.

En el bàndol italià també hi va haver malestar. El frec de la pilota de Juan Jesus amb la punta dels dits en el penal en contra va desesperar Spalletti. “És inexistent. No canvia la direcció”, protestava el tècnic del Nàpols. Una acció inadvertid­a per a gairebé la majoria, fins i tot per a Adama Traoré, l’encarregat d’executar la centrada. No per al VAR, una eina tecnològic­a útil que va arribar per ajudar l’àrbitre però que de vegades molts entenen que s’excedeix en la capacitat d’intervenci­ó i desnatural­itza en part el joc actualment.

Ni Barça ni Nàpols van acabar contents amb l’actuació del romanès, ni tampoc amb la dels alemanys Dankert i Dingert a la sala del VAR. “No m’agraden les noves normes, ni la del

Els jugadors s’exclamen per una regla que existeix des de fa més de 25 anys” Iturral1e González, exàrbitre

A més de les jugades polè● miques en el partit de l’Europa League, Xavi es va mostrar partidari d’introduir el temps parat en el futbol, com passa en el futbol sala, per tal de promoure l’espectacle i penalitzar la trampa. Per Iturralde González seria “perillós” perquè generaria “un futbol de dues velocitats” entre l’elit i la resta. “No és culpa de l’àrbitre que es jugui poc, sinó dels jugadors i entrenador­s. Com s’hauria de posar fi a la picaresca? Amb més cultura esportiva”.

fora de joc ni la de les mans. La primera és absurda, ja li va passar a la selecció espanyola. Sobre les mans, crec que s’han de xiular totes”, assenyalav­a Xavi en roda de premsa. Malgrat les crítiques, l’aplicació del reglament va ser l’adequada per l’exàrbitre Eduardo Iturralde González. Això no significa que les regles no puguin ser reformulad­es. Al basc li costa d’entendre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain