La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’oferta de places per volar a l’estiu supera la del 2019, segons Aena

-

La recuperaci­ó del turisme està en marxa. Malgrat l’impacte de l’òmicron, les aerolínies han tancat la seva programaci­ó de vols per a la temporada d’estiu del 2022 amb una oferta de places que supera en un 3,6% la llançada per a l’estiu del 2019.

En total hi ha programats 220 milions de seients disponible­s per arribar a Espanya l’estiu vinent, segons les dades que va comunicar ahir el gestor aeroportua­ri, Aena.

Ara el repte està en el fet que totes aquestes places arribin ocupades i per això la companyia que presideix Maurici Lucena ha dissenyat un potent pla d’estímuls.

El primer passa per rebaixar les tarifes aèries per a les aerolínies. Una vegada aconseguit el vistiplau de la Comissió Nacional per als Mercats i la Competènci­a, la rebaixa quedarà el 2022 en un 3,17% respecte a les tarifes del 2021. Això suposa, segons van explicar ahir fonts d’Aena, que “les aerolínies estalviara­n 60 milions d’euros respecte a les taxes del 2021”. La CNMC va destacar la “important rebaixa” que ha aplicat Aena per incentivar el trànsit i va assegurar que és “la més important aplicada”.

No obstant això, l’Associació de Línies Aèries (ALA) considera que la reducció podria ser més gran si l’Estat assumís els costos de les mesures sanitàries implantade­s per la pandèmia i que ara estan inclosos en les tarifes que paguen les aerolínies.

Amb aquesta rebaixa, Aena ha modificat el pla d’incentius que va implantar després de l’obligada aturada del sector durant el confinamen­t més dur del 2020. A partir d’aquest any, l’objectiu serà que els avions arribin més plens. Per això, Aena incentivar­à amb un 50% el cost de cada seient a partir d’una taxa d’ocupació del 80%. S’aplicarà en els vols

El gestor aeroportua­ri rebaixa les tarifes aèries un 3,17%, fet que generarà un estalvi de 60 milions per a les companyies

a les destinacio­ns on la recuperaci­ó ja s’ha iniciat: els domèstics, els d’Europa, també en els de llarg radi de Llatinoamè­rica, en què l’ocupació s’ha incrementa­t un 10% respecte al 2019.

Per als EUA, Àsia i l’Orient Mitjà, amb ocupacions inferiors al 2019, l’incentiu s’aplicarà a partir d’una taxa d’ocupació del 70% i cobrirà el 100% de la plaça ocupada. ●

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Maurici Lucena, president d’Aena
LLIBERT TEIXIDÓ Maurici Lucena, president d’Aena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain