La Vanguardia (Català-1ª edició)

“M’he topat amb extraterre­stres quatre vegades”

-

Fa més de mig segle que estudia la vida després de la mort. He investigat 2.000 casos pel món de gent que ha vist i ha parlat amb familiars i amics que estaven morts, i tots coincideix­en. En què coincideix­en?

Diuen que estan bé, desperten en un altre lloc amb el seu cos físic en plenitud. L’ànima, en néixer, passa d’un estat de gran consciènci­a a un altre de menys conscient i oblida les veritats que sabia en el seu estat anterior.

Quina és la seva conclusió?

Que hi ha vida física després de la mort, que és despertar i record. La vida és el pròleg del que ha d’arribar. Venim a experiment­ar, després ja no hi ha malaltia, ni mort, ni treball, ni família. Allà tot està superat.

Ha viscut algun cas personalme­nt?

El que més em va impactar va ser el de la meva dona, que em va enviar un senyal després de la seva mort.

Quin senyal?

Dos mesos després de la seva mort em vaig sorprendre preguntant-me si la Blanca em continuari­a estimant allà on fos. I en aquell moment va caure un quadre a terra on jo li havia escrit un missatge feia molts anys que deia: “Tan lluny i tan a prop, aquí també t’estimo”. En aquella paret hi ha deu quadres i va caure justament aquest.

Va demanant que li enviïn senyals...

Sí, després de la mort. Li vaig demanar a Paco Padrón, investigad­or canari, que si moria i hi havia vida em fes un senyal concret.

Quin era aquell senyal?

La paraula lehaim, un brindis per la vida en arameu que li agradava repetir. Al cap de pocs dies de la seva mort algú em va trucar i em va dir: “Lehaim”. Em vaig quedar parat, no hi havia raó perquè em digués això.

El cas més revelador?

N’hi ha tants... A una senyora el seu exmarit se li va aparèixer; li va dir que no s’espantés però que prengués nota d’un banc i d’un número de compte on hi havia molts diners. Ho van comprovar i van trobar 300.000 dòlars.

Sona a història increïble.

Molts dels meus amics que han mort han respost al pacte de contactar-me, ho explico en un llibre, Pactos y señales.

Jesús de Natzaret és altre dels seus temes. Li he dedicat Caballo de Troya, una saga d’11 volums, i El enviado. Crec que Jesús de Natzaret és un déu que es va encarnar a la Terra per complir una senzilla missió: dir-nos que hem de tenir esperança, que després de la vida, hi ha vida.

Ha interrogat 26.000 testimonis d’ovnis.

Els extraterre­stres ja apareixen a les pintures rupestres. Són aquí des de sempre. Hi ha casos de curacions i d’agressions no justificad­es com els alienígene­s que xuclen la sang dels animals.

N’hi ha testimonis?

Sí, a tot el món. A Suècia van matar 300 cavalls en una sola nit extraient-los la sang. No coneixem les seves intencions.

Les seves investigac­ions li han portat problemes?

Sí, el desconeixe­ment condueix a la burla; el coneixemen­t al silenci. Als anys setanta, quan vaig començar a investigar, hi havia molta gent en contra perquè afecta interessos tant religiosos com socials, i els científics no acceptaven ni accepten l’existència de civilitzac­ions no humanes més avançades.

Quants ovnis ha vist personalme­nt?

Hi he topat en quatre ocasions, en dues de les quals els vaig poder fotografia­r. I als 6 anys, a la serra d’Urdax, a Navarra, vaig veure un ésser molt alt amb un escafandre que em va agafar del canell i em va portar a un lloc que no puc identifica­r.

Vostè ha fet més de cent vegades la volta al món.

I després de tantes voltes he comprès que soc ben poca cosa, o gairebé res.

Va topar en alta mar amb la covid.

Sí, va ser en l’últim viatge que vaig fer amb la Blanca. Pensàvem fer una volta al món meravellos­a i va resultar un desastre: 55 dies sense poder trepitjar terra. Imagini un vaixell amb 2.000 persones sotmeses a aquella pressió, va sortir el pitjor, allò va ser un caos.

Ho va convertir en llibre...

Sí, La gran catástrofe amarilla (2020), investigac­ió sobre la covid, però el que més recordo és que va ser l’últim viatge amb la Blanca i que hauria d’haver-li prestat moltíssima més atenció. D’això te n’adones després.

De tots els successos d’ovnis, quin pensa que és el més important?

El juliol del 1947 un ovni es va estavellar a Roswell, Nou Mèxic. Els militars nord-americans guarden aquesta nau amb els quatre tripulants morts que van trobar.

Algun albirament multitudin­ari?

Infinitat: una nau sobre l’estadi de futbol de Florència (1954) que van veure 10.000 espectador­s. I el 13 d’octubre del 1917, a Fàtima, 70.000 persones van contemplar com el sol s’enfosquia i van aparèixer objectes volants amb unes finestres enormes des de les quals saludaven uns éssers amb caps grossos.

 ?? JUAN CARLOS ROJAS ??
JUAN CARLOS ROJAS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain