La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les màscares i els vestits d’època tornen a Venècia

-

sense postres: “M’he guanyat ben guanyats els meus cigrons, les meves llonzes i les meves cranques, però sempre m’ha fet la sensació que la vida no m’ha regalat mai les postres. El que he aconseguit m’ho he treballat com aquí, a la mina, cavant a pic i pala”.

El seu bagatge inclou sis llibres. L’últim és la recopilaci­ó Microteatr­o por mi Vero, homenatge a la seva parella, Verónica Lario, fundadora d’un format que ha fet un gir al teatre alternatiu madrileny i exportarà a països com Egipte o l’Aràbia Saudita.

La seva dona li insisteix que cuidi les xarxes socials, i ell ho intenta “perquè cal, però en el fons m’agrada això que la teva mà esquerra no sàpiga el que fa la dreta. No m’agrada fanfarrone­jar del que faig o fer-me una foto amb algú perquè té molts seguidors i així em va a repostejar­an molt”. Sí que avança que comença una sèrie “que donarà molt de què parlar”. I el que va ser cavernícol­a de teatre deu temporades calla i somriu. ●

E lt t Nancho Novo a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, s’estrena en el musical amb ‘Billy Elliot’

Les màscares i els vestits d’època han tornat a omplir els carrers i canals de Venècia, que des del cap de setmana passat i fins al dia 1 celebra el seu carnaval, el segon amb pandèmia, tot i que aquest any ja no és obligatori l’ús de la mascareta. Tot i això, no hi haurà actes multitudin­aris. Així, per exemple, no es va celebrar el tradiciona­l Vol de l’Àngel, el salt des del campanar de la basílica de Sant Marc que inaugura el carnaval venecià. Tampoc no se celebrarà la tradiciona­l desfilada pel Gran Canal. Aquesta edició se celebra sota el lema “Remember the future”, inspirat en una frase del pintor català Salvador Dalí: “Sobretot recordo el futur”.

SANTORAL

Policarp, Marta d’Astorga, Rafaela d’Ibarra, Fèlix, Florenci, Llàtzer, Cels, Romana, Milburga, Siré

 ?? XAVIER CERVERA ??
XAVIER CERVERA
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain