La Vanguardia (Català-1ª edició)

Juliette Binoche vs. Coco Chanel: duel de dames franceses

L’actriu donarà vida a la influent dissenyado­ra de moda, que, com ella, no es va casar mai

- ELENA CASTELLS

Fidel al seu estil provocador, l’excomponen­t de la banda One Direction s’ha enfundat un pijama de llunes i s’ha ficat en un enorme llit per gravar el seu nou videoclip. El lloc triat ha estat The Mall, davant del palau de Buckingham.

S’ha guanyat a pols que li diguin la Binoche. Com a les grans. Juliette Binoche és un imant mediàtic i eclipsa qualsevol altra presència allà on va. L’actriu de 57 anys és una de les grans dames del cinema francès, i en el seu pròxim projecte es posarà en la pell d’una altra icona del seu país: la dissenyado­ra Coco Chanel. Serà en una sèrie anomenada The new look, que emetrà AppleTV+. Segons ha avançat la plataforma, aquest projecte, que unirà moda i thriller, explicarà el declivi de Chanel com la dissenyado­ra de moda més coneguda de França i l’ascens de Christian Dior, que estarà interpreta­t per l’actor Ben Mendelsohn.

La figura de Chanel ja ha estat interpreta­da anteriorme­nt per altres actrius com Shirley MacLaine o Audrey Tautou. Però queda clar que Binoche li donarà un toc magistral. Després de més de 35 anys de carrera, l’actriu guanyadora de la triple corona europea després d’haver obtingut els màxims premis als festivals de cinema de Venècia, Canes i Berlín, continua destacant pel seu talent. A més d’ofici, segur que hi posa cor, ja que les vides d’aquestes dues dames franceses tenen un cert paral·lelisme.

Coco Chanel no es va casar mai, igual que Binoche. En una entrevista concedida a la revista Marie Claire, Juliette Binoche va revelar per què no ha passat per l’altar: “No he conegut mai cap home amb qui em sentís realment com una parella fins al punt de casar-m’hi”, va dir.

I mentre que els biògrafs de la dissenyado­ra calculen que van ser vuit els homes que van marcar la seva vida, no se sap quants són els que han passat per la vida de l’actriu, ja que la seva vida sentimenta­l sempre ha estat tot un misteri.

Ha tingut algunes històries amb companys de repartimen­t, alguns de més coneguts que d’altres, com el que va mantenir durant quatre anys amb l’actor Olivier Martínez, del 1994 al 1998. Abans va estar unida sentimenta­lment al cineasta Leos Carax. El 1993, durant el rodatge de la inoblidabl­e Tres colors: blau, de

1

SANTORA"

Modest, Sergi, Flavià, Domicià, Primitiva, Josepa Naval, Edilbert, Lluci, Montana, Julià, Pretextat, Victòric

Krzysztof Kieslowski, va conèixer un bussejador profession­al, André Hallé, amb qui es va convertir en mare d’en Raphael, el seu primer fill.

Anys després, el 1999, mentre rodava la pel·lícula Els nens del segle, que narra els amors romàntics de George Sand i Alfred de Musset, va coincidir amb l’actor Benoît Magimel, la seva parella a la pantalla. L’enamoramen­t va saltar a la vida real i es van convertir en pares d’una nena, la Hannah, que va néixer el

# (

 ?? DAVE BENE   / GE  Y ??
DAVE BENE / GE Y
 ?? DONA D  EBER / GE  Y ??
DONA D EBER / GE Y
 ?? EAN BA  IS E  ACROI! / GE  Y ??
EAN BA IS E ACROI! / GE Y
 ?? S EINBACH / EFE ??
S EINBACH / EFE
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain