La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Paula va ser la Rigoberta

La gran festa de Rigoberta Bandini al Palau de la Música

- C AR LARA M RU

De les fotos grans només se’n fan set còpies, i de les petites, 30. I els preus oscil·len entre els 7.000 i els 30.000 dòlars. Cas a part és la foto de la Nena afganesa, d’edició il·limitada, a la venda per 18.000 dòlars.

Julio Hirsch-Hardy, director i impulsor de la galeria, va explicar que aquesta exposició s’acabarà al 7 de maig (amb possibilit­at d’itinerar després) i que tot seguit n’hi ha d’altres de previstes de Helmut Newton i de Gideon Lewin, que va ser l’assistent principal i impressor de Richard Avedon, també una primícia a Barcelona. En paral·lel, a la sala subterràni­a de la galeria s’hi aniran exposant durant tot l’any mostres de fotògrafs joves o emergents. I anualment, a més a més, FotoNostru­m organitza dos premis internacio­nals: el Julia Margaret Cameron, per a dones, i el Pollux. ●

Una de les coses que més desitjava Paula Ribó era pujar a l’escenari del Palau de la Música i mudar-hi la pell per la de Rigoberta Bandini. Ahir, en el marc del Festival Mil·leni, va poder complir el seu somni i es va consolidar com una referent de l’escena musical independen­t. Visiblemen­t emocionada, va fer vibrar el públic, d’edats molt variades, des del minut u amb In Spain We Call It Soledad i Fiesta, en honor a la que estava tenint lloc en un auditori que va fer sold out. A la cita no hi van faltar ni la seva parella ni els seus cosins, que es van guanyar els assistents, que es van aixecar de les butaques amb temes com Fuck, fuck poem i, fins i tot, una nadala renovada.

Després va arribar Julio Iglesias, amb què va retre homenatge a l’artista espanyol, igual que va fer amb Marisol, de qui és fidel admiradora. Va presentar també un tema creat durant el confinamen­t i grans hits com Perra. Tot i que si un single s’ha convertit en un himne és Ay mamá, plat fort de la nit que es va guanyar l’ovació del públic.

Bandini va demostrar ahir que viu al màxim el present i després “a ver qué pasa”, com fa la seva cançó. La cirereta la va posar amb Too many drugs, amb què es va acomiadar després d’una nit en què es va coronar reina. ●

 ?? ÀLE$ GARCIA ?? La cantant barcelonin­a durant la seva actuació
ÀLE$ GARCIA La cantant barcelonin­a durant la seva actuació
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain