La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb el mèrit no n’hi ha prou

L’Atlètic es va avançar i va jugar més bé a la primera part, però va retrocedir al segon temps i el United va empatar quan faltaven deu minuts

- CARLOS NOVO V U I T E N S ( A N A $A %

L’Atlètic hauria merescut més, però no va poder passar de l’empat, i anirà a Old Trafford amb la necessitat de guanyar. El Manchester United, malgrat les estrelles de la plantilla, amb un Cristiano que no va intimidar en la seva tornada al coliseu matalasser, va treure petroli del seu mal joc en l’únic error de la defensa matalasser­a, que quan faltaven deu minuts per al final va concedir una rematada fàcil d’Elanga després d’una gran passada de Bruno Fernandes, la seva millor acció en els 90 minuts de partit.

A Simeone el partit li va sortir com volia, però no el resultat. Amb les baixes de Carrasco, per sanció, i de Koke, Wass i Cunha, per lesió, va disposar de Lodi al lateral esquerre i de Kondogbia en lloc del de Vallecas, acompanyat d’Herrera al doble pivot. Kondogbia va ser el millor del centre del camp, i Renan Lodi, una tortura per a Lindelof i un mal de queixal per a Varane.

El guió també va ser l’ideal per a l’Atlètic, que va sortir molt fort, va marcar aviat i va fer un pas enrere, a la recerca de contres letals.

La dupla atacant de l’Atlètic va ser la formada per Correa i João Félix. Luis Suárez es va quedar a la banqueta, amb Griezmann, que tornava de la lesió i no estava a punt per jugar els 90 minuts.

La igualtat al marcador ja es va ensorrar al minut sis en una centrada temperada de Lodi que va picar de cap molt bé João Félix anticipant-se als centrals per batre De Gea en la seva primera tornada al feu atlètic en les seves onze temporades al United.

Aquest gol tan matiner va portar l’Atlètic a reforçar el seu pla de contenció i sortida a la contra. El United no va ser capaç d’acostar-se a l’àrea d’Oblak amb perill tota la primera part, en què només va xutar a porta una vegada per mitjà de Cristiano, una rematada que no va trobar porteria.

Desaparegu­t Bruno Fernandes, amb Paul Pogba massa endarrerit, Jadon Sancho no va justificar el seu bon moment i Rashford va ser més fingir que donar. El United va decebre els seus 3.000 seguidors presents al Metropolit­ano, que només van gaudir els últims deu minuts del partit.

El càstig a l’equip de Rangnick encara hauria pogut ser pitjor abans del descans. En una de les últimes jugades del primer temps una altra bona centrada de Lodi va ser rematada de cap al travesser per Vrsaljko en posició forçada.

La segona part va començar sense canvi de jugadors i amb el United una mica més vertical, cosa que provocava més espais, però l’Atlètic defensava tan enrere que quan robava una pilota havia de recórrer tres quartes parts del camp per arribar a l’àrea contrària.

A la meitat del segon temps, Rangnick va fer una triple substituci­ó per insuflar més energia i

João Félix va marcar el primer gol al minut sis i l’Atlètic va estavellar dues pilotes al pal

Cristiano Ronaldo va passar bastant inadvertit, perdut entre protestes a l’àrbitre

va ficar al camp Matic, Telles i Wan-Bissaka. Pogba va ser un dels damnificat­s, càstig a les seves pobres prestacion­s. Després va sortir Elanga, que seria decisiu.

El partit no va millorar, amb el joc cada vegada més travat i ple d’imprecisio­ns. El United no trobava posicions de rematada i l’Atlètic prioritzav­a defensar, però quan s’aproximava a l’àrea de De Gea oferia més perill.

Quan faltava un quart d’hora Simeone va moure fitxa. Va treure Lodi per Lemar i João Félix per Griezmann. No li podria haver sortit pitjor, perquè instants després Bruno Fernandes va treure la seva màgia per fer una passada a Elanga que va definir l’1-1 davant Oblak. En aquell moment es va acabar la sort de l’Atlètic. Griezmann encara va tenir una rematada al travesser. ●

?? ArDoZ PcL VaIa E oRV ?? João Felix va obrir el marcador amb una rematada de cap espectacul­ar
ArDoZ PcL VaIa E oRV João Felix va obrir el marcador amb una rematada de cap espectacul­ar