La Vanguardia (Català-1ª edició)

La gran represàlia

- Quim Monzó

Després que dijous la guerra comencés (amb nocturnita­t i traïdoria, a més), Ucraïna ha demanat formalment a la Unió Europea de Radiodifus­ió que expulsi d’aquest ens la ràdio i la televisió russa i que, en conseqüènc­ia, no pugui participar al Festival d’Eurovisió, que, si Déu no hi posa remei, se celebrarà aquest pròxim mes de maig a la ciutat de Torí, meca d’aquest dolç deliciós que és el bonèt. La petició se sustenta en el fet que, segons els ucraïnesos, amb aquest atac Rússia ha violat els valors en què es basa l’esmentada Unió Europea de Radiodifus­ió.

Diu a més que, des que el 2014 va començar l’agressió de Rússia, les seves cadenes han exercit constantme­nt de portaveus del Kremlin i, finançades per l’Estat, n’han estat els propagandi­stes polítics. “Durant la política agressiva a llarg termini de la Federació Russa, els recursos d’aquests mitjans de comunicaci­ó s’han dedicat a difondre sistemàtic­ament la desinforma­ció, han violat les normes periodísti­ques i han difós discursos d’odi”.

Mestre de mil argúcies, sisè dan de judo, exespia del KGB a Alemanya, genet a pit descobert que munta a pèl sobre cavalls sense sella i vuitè dan de karate, Vladímir Putin no podia preveure una resposta així. Des de petit s’havia acostumat als boicots dels països occidental­s als Jocs Olímpics que se celebraven al seu país (anomenat en una època Unió de Repúblique­s Socialiste­s Soviètique­s i ara Federació Russa), però aquesta jugada perversa l’ha agafat per sorpresa. ¿Com podia preveure una argúcia tan despietada, just ara que Rússia havia de participar per vint-i-quatrena vegada a Eurovisió? Segur que ara mateix deu ser en un racó, aterrit, mentre contempla per la tele com les seves tropes entren a Kíev i medita si massacrar-ne la població avui mateix o si deixar-ho per a demà. ●

Putin: sisè dan de judo, exespia del KGB, vuitè dan de karate...

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain