La Vanguardia (Català-1ª edició)

Assistènci­a pels talls de la Meridiana

- Barcel na

El model urbà de Barcelona, des del punt de vista de les polítiques de mobilitat, es dibuixa com un dels grans fronts de batalla de les pròximes eleccions. I, a mesura que la cita amb les urnes s’aproxima, les diferèncie­s entorn d’aquesta qüestió entre comuns i socialiste­s s’agreugen. Ahir va ser el torn, al ple, del futur de la ronda Sant Antoni, la urbanitzac­ió definitiva d’aquest eix tan malmès.

Junts per Catalunya va presentar una proposta per demanar la retirada de la gran plataforma de formigó instal·lada lustres enrere per acollir el mercat provisiona­l. Malgrat que es va aprovar per unanimitat, i que comuns i socialiste­s també hi van votar a favor, els regidors de l’oposició no van malgastar l’oportunita­t d’endinsar-se en les diferèncie­s entre els socis del govern municipal.

Els socialiste­s aposten per executar com més aviat millor el projecte del 2018, que preveu carrils per a bicis, busos, residents i serveis, impulsat per la socialista Montserrat Ballarín, quan era la regidora responsabl­e de l’Eixample. Els comuns, en canvi, defensen “actualitza­r” aquelst projecte. Estudien transforma­r aquesta ronda en un eix verd. A més, els comuns volen que la remodelaci­ó de totes les rondes que envolten Ciutat Vella serveixi per consolidar les futures superilles de l’Eixample, una idea que no entusiasma precisamen­t els socialiste­s, que la critiquen obertament en la intimitat, si bé en compareixe­nces públiques opten per limitar-se a advertir dels perills de la gentrifica­ció.

L’oposició no va voler malgastar aquest escenari i l’oportunita­t de furgar en les diferèncie­s dels dos socis i provar de desgastar, una mica més, la coalició. “Vostès voten a favor d’aquesta proposició –va etzibar la presidenta de Junts, Elsa Artadi, a l’alcaldessa Ada Colau i al primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni– només per fer-se una mala foto, perquè els

L’Ajuntament de Barce■ lona garantirà l’assistènci­a jurídica als veïns i comerciant­s afectats pels talls de la Meridiana que vulguin reclamar pèrdues econòmique­s i patrimonia­ls a la Generalita­t. Serà així després que al ple prosperés una proposta de Valents, que va comptar amb el suport de BComú, PSC, Ciutadans i PP. Només Esquerra i JxCat hi van votar en contra. veïns de la ronda es van organitzar, van sortir al carrer i els mitjans de comunicaci­ó se’n van fer ressò”.

“La veritat és que no els entenem –va refermar la republican­a Eva Baró–. Una vegada més trobem diferents veus del go

“Els talls de la Meridiana han estat un abús de dret continuat permès pel Govern”, va manifestar la líder de Valents, Eva Parera. “Per què es mantenen els talls quan són il·legals?”, va afegir. “Es tracta d’un tema de seguretat i ordre públic però també la nostra paciència s’ha acabat”, va dir en nom de l’executiu local el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain