La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una transacció en una moció sobre turisme evita un altre desacord

-

vindicativ­es. Veïns de la ronda Sant Antoni van desplegar la mateixa amb què es van manifestar la tarda anterior per exigir la retirada de la plataforma. Els veïns estan una mica desconcert­ats. Aquests dies s’han reunit amb un munt de regidors i no saben ben bé com interpreta­r aquesta bicefàlia municipal, el que diuen els uns i els altres.

L’altra moció que volia destacar les contradicc­ions dels socis de govern va acabar diluint-se. ERC havia anunciat una iniciativa sobre el model turístic que fixava, per exemple, tornar al 2012 respecte al nombre de creueriste­s mensuals: és a dir, uns 200.000 de mitjana cada 30 dies, i no els més de 400.000 que rebia la ciutat abans de la pandèmia. Si bé, a última hora, a causa de la transacció de la proposta amb el PSC i amb JxCat, el que es va acabar acordant va ser iniciar el procés d’elaboració d’un nou pla estratègic de turisme 2023-2026, que posi l’accent a potenciar la “qualitat i la sostenibil­itat del turisme”, reduint també la seva massificac­ió i en què participin tots els partits polítics. “El pla estratègic ha de tenir un objectiu, que ha de ser un canvi del paradigma”, va manifestar el republicà Miquel Puig, que va insistir en la necessitat de limitar el nombre de creueriste­s.

Tot i que JxCat hi va votar a favor, Elsa Artadi no va evitar criticar la proposta (rebaixada després de ser transaccio­nada de fet amb el seu partit). Menys crític, al contrari, va ser el socialista Xavier Marcé, que va intervenir en nom del govern, sense haver de mostrar una diferència amb els comuns llimada al despatx. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain