La Vanguardia (Català-1ª edició)

Guerra fred al clan Carrasco

L’homenatge a Rocío Jurad do allunya encara més la famí ília

- ALBERT DOMÈ E

Hi havia una vegada un matrimoni jove que es va trencar després de gairebé quatre anys de convivènci­a i dos fills en comú. Una història més o menys comuna en la societat actual, però que en el cas de Rocío Carrasco i Antonio David Flores han sabut amortitzar durant més de 20 anys a conseqüènc­ia d’una guerra crua pública que ha tornat a cobrar caires dramàtics des de fa uns mesos.

El punt d’inflexió va ser la sèrie documental que va gravar la filla de Rocío Jurado per donar a conèixer les seves vivències, amb un dur testimoni en què confessava que havia intentant treure’s la vida i denunciava maltractam­ents físics i psíquics per part del seu ex.

Carrasco va denunciar els fets davant la Justícia fa cinc anys i, malgrat que el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 d’Alcobendas va estimar que hi havia indicis que l’ex guàrdia civil podria haver perpetrat el delicte assenyalat, finalment l’Audiència Provincial de Madrid va sobreseure la causa per falta de proves.

Després de la docusèrie, Rocío Carrasco va anunciar una segona entrega per parlar del distanciam­ent del clan Mohedano-Jurado previst per a la tardor però que, avui dia, encara no s’ha emès. Una decisió de la cadena que té a veure amb l’acció jurídica que va iniciar la Glòria Camila, germana de Carrasco, en què va demanar que s’exhibissin els documents de la seva ma are que estaven a punt d’ensenyar r-se a la televisió.

Ni la cadena, ni la produ uctora, ni la mateixa Carrasco no vanv assegurar tenir res, i només s van lliurar un document que, segons la Camila, no té res sa veure amb el que havien de emanat.

Tot i que la cadena no s’ha pronunciat sobre la demora del documental, tot sembla indicar que l’acció de la Camila ha estat determinan­t per canviar els plans de la seva germana, que tot i així ha tirat endavant les últimes setmanes un homenatge a la seva mare amb la recons

A l’aguait Antonio $avid Flores va ser acomiadat de %&'lvame( pel da

Rnides

La filla de Carrasco, Rocío Flores (esquerra), i la seva germana Glòria Camila (dreta) coincideix­en a assenyalar Fidel Albiac (centre) com una mala persona

trucció de Montealto, la casa que la família va tenir a La Moraleja, però que ha acabat per dinamitar encara més la relació familiar. El relat de Carrasco ha trobat respostes contundent­s per part de la seva filla, Rocío Flores, i la seva germana, Gloria Camila, col·laboradore­s de dos espais a Telecinco, i que no només han qüestionat el seu relat, sinó que han assenyalat públicamen­t el seu marit, Fidel Albiac, com una mala influència per a ella.

La resposta de l’hereva universal de Rocío Jurado no s’ha fet esperar i ha aprofitat l’homenatge a la seva mare per recordar el dolorós capítol de la sentència que té la seva filla Rocío pels maltractam­ents que li va fer quan tenia 15 anys, i per atacar José Ortega Cano, vidu de la seva mare, que, en paraules seves, “esborraria si pogués de la vida de Jurado”, a més de recordar-li capítols foscos de la seva vida com una condemna per haver conduït ebri.

Les paraules de Carrasco, denunciant també els seus oncles Amador i Gloria Mohedano, i el marit d’aquesta, José Antonio, d’aliar-se els últims anys amb l’Antonio David, han provocat una explosió de draps bruts entre ells, en què cadascú defensa la seva versió, en alguns casos diferent respecte al moment en què van donar suport a Carrasco per aconseguir la nul·litat matrimonia­l del seu enllaç amb l’Antonio David.

Els últims dies, els diferents programes de la cadena han aixecat el peu de l’accelerado­r sobre la polèmica familiar en espera de la segona docusèrie que podria obrir altre cop cicatrius que fa anys que són tancades i han provocat una explosió de difícil pronòstic. Conte contat, conte que no s’ha acabat. Ni sembla que a ningú li interessa girar full. ●

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain