La Vanguardia (Català-1ª edició)

RTVE estudia modificar la lletra de la cançó de Chanel per a Eurovisió

-

La polèmica pel sistema de votacions que va portar Chanel i la seva cançó SloMo a ser elegida dins el Benidorm Fest per representa­r Espanya al pròxim Festival d’Eurovisió va deixar en un segon pla un altre debat que aquesta setmana ha arribat fins al Senat. I és que la lletra de la cançó guanyadora ha estat qüestionad­a des d’alguns sectors que consideren que denigra la dona i que no representa els valors que hauria de promoure una televisió pública, mentre que d’altres la defensen perquè entenen que en realitat és una expressió de l’empoderame­nt femení.

Davant els comentaris que suscita la lletra de SloMo, el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, ha assegurat que la corporació pública “reflexiona amb moltíssima atenció” sobre la qüestió. Així ho va manifestar dijous durant la comissió mixta de control parlamenta­ri de RTVE després de les crítiques del PSOE, verbalitza­des per la diputada Lidia Guinart, que va denunciar que el “sugardadis­me” a què, a parer seu, remet la lletra de la cançó escollida per a Eurovisió “és una forma de prostituci­ó”.

“La normalitza­ció de la mercantili­tzació del cos de les dones no sembla el millor dels missatges per representa­r una televisió pública, sobre la qual pesa l’obligació legal, però també ètica, de ser exemple en el camí cap a la plena igualtat real entre dones i homes”, va argumentar Guinart.

“Si tengo un problema, no es monetary, yo vuelvo loquito a todos los daddies”, diu la part més controvert­ida de la cançó de Chanel. Pérez Tornero va assegurar haver-se llegit “40.000 vegades” la lletra i va afegir que “hi ha una diferència” entre dir daddy (terme col·loquial per referir-se als homes) i sugar daddy (home que gasta diners en benefici d’una relació romàntica o sexual, en què usualment la seva parella és més jove que ell).

El president de RTVE, que va reiterar que ell defensa “plenament que RTVE ha de donar un missatge de defensa de la dona, d’igualtat, de respecte a la seva dignitat sempre”, obria la porta a estudiar canvis. “Ho estem reflexiona­nt amb moltíssima atenció. Jo i alguns dels meus col·legues i companys del consell llegim tot el que apareix sobre el tema. Ho estem consideran­t”, va concloure. ●

 ?? ZZIAERT TEIXIDÓ ?? Chanel
ZZIAERT TEIXIDÓ Chanel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain