La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arrenca un nou servei que acreditarà competènci­es laborals no formals

-

El Govern ha engegat un nou servei d’acreditaci­ó de competènci­es profession­als, FPcat 365, que funciona cada dia de l’any, i una finestra única per a la planificac­ió de l’oferta, la preinscrip­ció i l’orientació. L’objectiu és aconseguir prop de 200.000 acreditaci­ons, reduir la baixa qualificac­ió profession­al d’un 36% a un 14% i incrementa­r els profession­als amb qualificac­ió mitjana d’un 21% a un 50% els pròxims anys.

Durant el ple de la Comissió Rectora de l’FP, presidida per Pere Aragonès, es va donar llum verda a les bases per redactar el decret de centres integrats d’FP (centres on s’impartiran cicles educatius i cursos profession­als). Aragonès va destacar que l’objectiu és convertir l’FP “en una autèntica accelerado­ra de l’economia productiva”.

L’acord ha estat fruit de mesos de treball entre Educació i Empresa i Treball, amb agents socials (CC.OO., UGT, Foment i Pimec), sota el paraigua de l’Agència de Formació i Qualificac­ions Profession­als, que depèn de Presidènci­a.

Al marge de l’acord, a la reunió els agents socials van exposar la seva preocupaci­ó per les places d’FP del curs que ve després del col·lapse en la matriculac­ió d’aquest, i també per l’avançament del calendari escolar. Els sindicats consideren que les millores introduïde­s, com l’avançament del període de preinscrip­cions, poden quedar neutralitz­ades si l’FP comença el 7 de setembre.

El 2 de febrer es va donar a conèixer que els alumnes que acabessin 4t d’ESO tindrien plaça assegurada i que es podrien preinscriu­re no al març, com va assegurar el conseller, però sí a l’abril (del 20 al 26). La resta ho faria la segona quinzena de maig, com és habitual.

Una setmana després la mesura que havia d’ajudar a descongest­ionar i a tancar grups i plantilles a temps corre el risc de diluir-se per l’avançament del curs escolar.

El president de la Pimec, Antoni Cañete, també va demanar a la comissió que no quedi cap jove sense poder estudiar FP atesa la necessitat de les empreses i que es garanteixi­n places a tots, no només als de 4t d’ESO. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain