La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça es creua amb un vell conegut

Els de Xavi s’enfrontara­n al Galatasara­y, entrenat pel tècnic català Domènec Torrent

- E L S A PA R E L LA E N TS

Abans de visitar el Reial Madrid a la Lliga el 20 de març, el Barça dirimirà la seva sort als vuitens de final de l’Europa League a Istanbul contra el Galatasara­y. Serà el dijous 17 quan els barcelonis­tes sabran si avancen en el torneig o posen fi al concurs continenta­l aquesta temporada. Després de sotmetre amb brillantor el Nàpols, el conjunt otomà sembla un rival assequible per als barcelonis­tes. Això sí, millor que a l’anada al Camp Nou, el 10 de març, obtinguin una bona renda per anar amb un coixí al sempre apassionat ambient d’Istanbul.

El Galatasara­y compta amb un vell conegut del barcelonis­me com el tècnic català Domènec Torrent, que va agafar les regnes de la banqueta turca al gener i que en sis partits ha obtingut només una victòria. Torrent va ser en el seu moment ajudant de Josep Guardiola al Barcelona, el Bayern i el Manchester City, abans d’emprendre la seva aventura en solitari al New York City, el Flamengo i ara el Galatasara­y. Els turcs no passen pel millor moment. Van tretzens a la seva lliga, a 31 punts del líder, el Trabzonspo­r. Van estar set partits sense guanyar al campionat fins que fa poc van trencar la ratxa. Tot i això, a l’Europa League el Galatasara­y va liderar un grup amb el Lazio, l’Olympique de Marsella i el Lokomotiv de Moscou.

“Serà molt emotiu per a molts de nosaltres per la nostra vinculació barcelonis­ta. Era el pitjor rival que ens podia tocar perquè és un dels equips més en forma d’Europa, però ho donarem tot”, va declarar Torrent a Turquia. El preparador de porters del Galatasara­y és Ricard Segarra, que al seu dia va fer els informes per al Barça sobre un jove Ter Stegen.

A les files del conjunt turc hi ha el porter Iñaki Peña, cedit pel Barcelona, i el veteraníss­im Arda Turan (35 anys), que únicament ha disputat 296 minuts aquesta temporada. Més enllà d’aquests dos exbarcelon­istes, l’estrella del Galatasara­y és Muhammed Kerem Aktürkoglu, internacio­nal turc de 23 anys. És un extrem tècnic, que sol moure’s per l’esquerra a peu canviat. Altres jugadors d’un cert relleu de la plantilla del Galatasara­y són el porter Muslera, l’algerià Feguli (ex de València i Almeria) o el davanter neerlandès Ryan Babel.

Al club turc hi ha Iñaki Peña, Arda Turan i el preparador de porters que va seguir un jove Ter Stegen

El Barcelona tornarà a enfrontar-se al Galatasara­y dinou temporades després. L’última vegada es remunta a la primera fase de la Lliga de Campions de la temporada 2002-2003, quan l’equip blaugrana va vèncer tant a Turquia (0-2) com al Camp Nou (3-1). A Istanbul, Xavi Hernández va jugar un total de 74 minuts. Ara hi tornarà. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain