La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les bodes tornen a créixer

The Knot Worldwide preveu fitxar més de 250 persones a Barcelona, on té el seu centre digital internacio­nal amb més de 500 persones

-

Un dels centres digitals més grans que existeix a Barcelona és el de la multinacio­nal The Knot Worldwide. La companyia, amb seu a Nova York, va irrompre a la ciutat l’any 2015 amb la compra de la companyia Bodas.net. Segons fonts properes a l’operació, va pagar al voltant de 45 milions d’euros per fer-se amb el negoci que van fundar Nina Pérez i Francesc Baldrich a Sant Cugat.

Des d’aleshores, la multinacio­nal ha reforçat la seva presència a nivell global i també ha convertit les oficines de Sant Cugat i Barcelona en el seu centre digital més gran del món. “Ocupem al voltant de 500 persones entre les dues ciutats i preveiem contractar unes 250 més abans de finalitzar l’any”, comenta Àngel Llull, president internacio­nal de la companyia des de l’any 2020, quan va assumir el càrrec després de deixar la posició de director internacio­nal de Booking.

El directiu menorquí comenta que l’aposta de la multinacio­nal per Barcelona es deu a la disponibil­itat de talent a la ciutat, la situació geogràfica, la presència d’infraestru­ctures, a més del vincle històric de Bodas.net (que va néixer el 2007).

Des de la ciutat, la companyia controla 14 dels 16 països on el grup està present, entre els quals destaquen Itàlia, França, Espanya, Regne Unit, Índia, Mèxic o el Brasil. A Nova York es controla el mercat dels Estats Units amb un equip proper al miler de treballado­rs.

El grup, propietat dels fons inversors Permira Funds i Spectrum Equity, no comparteix xifres de negoci. Segons dades del Registre Mercantil de la societat espanyola Wedding Planner, va facturar 50.000 euros en el 2020, una xifra que és poc representa­tiva del negoci, alerta Llull.

El directiu assegura que nou de cada deu parelles visiten el seu portal per gestionar el seu casament a Espanya. “Calculem que 165.000 parelles a l’any decideixen fer el pas en aquest país. Després de l’aturada de la pandèmia, l’interès ha crescut per sobre del 20% fins a superar els 200.000 enllaços”, comenta el directiu del grup, que sempre ha mantingut la marca Bodas.net.

L’empresa es dedica a connectar parelles i empreses que presten serveis nupcials. “Col·laborem amb més de 50.000 companyies a Espanya i un total de 700.000 al món. La majoria són restaurant­s i sales de banquets, a més de perruqueri­es, decoradors o fotògrafs”. L’empresa assegura que el sector mou uns 3.500 milions d’euros a l’any en aquest país.

Llull comenta que la multinacio­nal monetitza el servei mitjançant una subscripci­ó que exigeix a les empreses per anunciar-se al seu portal. Per a l’usuari, el servei de consulta és completame­nt gratuït, a més de la possibilit­at de crear una pàgina web pensada per a convidats. ●

L’empresa de Nova York va adquirir Bodas.net el 2015 i preveu un creixement del 20% aquest any

 ?? LWW ?? Àngel Llull, president internacio­nal de The Knot Worldwide
LWW Àngel Llull, president internacio­nal de The Knot Worldwide

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain