La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP celebra demà l’última junta directiva que presidirà Pablo Casado

-

L’adeu de Pablo Casado compleix demà un nou capítol. El líder del PP presidirà aquest dimarts la seva última reunió de la Junta Directiva Nacional del PP, una cita que aprovarà el full de ruta fins al congrés extraordin­ari dels dies 2 i 3 d’abril, en què s’obrirà una nova etapa en el partit liderada per Alberto Núñez Feijóo.

El president de la Xunta de Galícia encara no s’ha postulat públicamen­t com a candidat, però ja té el suport dels altres barons territoria­ls i del gruix de càrrecs del partit, que veuen en ell un “referent” per superar la profunda crisi interna i “obstruir la sagnia de vots”. La Junta Directiva del PP – formada per més de 350 membres– donarà llum verda a la convocatòr­ia del congrés extraordin­ari, que segurament se celebrarà a Sevilla. Com que es tracta de l’última Junta Directiva de Casado, l’encara líder del PP tindrà oportunita­t de llegir un discurs, en un moment que ja ha acceptat que no optarà a la reelecció.

L’ordre del dia de la cita –fixada per a les 12 hores– diu textualmen­t, segons Europa Press, “excuses; lectura i aprovació, en el seu cas, de l’acta de la sessió anterior; convocatòr­ia del XX congrés nacional extraordin­ari del PP; informe del president nacional, i precs i preguntes”. Una hora abans, es reunirà el Comitè Executiu Nacional, que designarà coordinado­ra general del PP Cuca Gamarra, actual portaveu del Grup Popular a la Cambra baixa, i que serà la veu del partit fins al congrés. El comitè executiu ratificarà també els cessaments de Teodoro García Egea com a secretari general, o el de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, com a portaveu del partit.

Paral·lelament, el PP viurà a Galícia l’efemèride de l’1-M, data en què Feijóo va recuperar el 2009 la Xunta per al PPdeG, però amb la tensió derivada del seu eventual relleu al capdavant del Govern gallec si es confirma la seva elecció com a líder nacional dels populars. Ahir, Núñez Feijóo va eludir una vegada més confirmar la seva candidatur­a a presidir el PP i va demanar d’anar “a pams”. “La política espanyola –va afegir– té molta tensió i cal destensar-la”. ●

Feijóo torna a eludir confirmar que serà candidat i vol “anar a pams” i “destensar la política espanyola”

 ?? Barceal nceec A Bn ?? Casado al Congrés
Barceal nceec A Bn Casado al Congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain