La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un ocupa incendia un vaixell a Arenys

Un pescador va complir les seves amenaces després de ser reduït per haver-se atrinxerat a l’embarcació

-

Un pescador de Blanes amb problemes mentals, Cándido S., de 54 anys, va incendiar ahir l’embarcació palangrera Tramuntana al port d’Arenys, i va complir amb l’amenaça que havia proferit el dia anterior, quan va ser detingut per haver-s’hi atrinxerat a dins i amenaçar diversos pescadors. L’incendi es va propagar a d’altres dos pesquers, que van quedar greument fets malbé.

L’home feia dies que havia ocupat una embarcació, una situació que es reprodueix en altres embarcacio­ns també ocupades i que ha posat en alerta a les autoritats portuàries i provoca una gran insegureta­t al port d’Arenys.

Divendres, Cándido S. es va atrinxerar a l’embarcació ocupada després d’haver tornat a causar problemes a la zona portuària. Va ser necessària la intervenci­ó dels grups ARRO i cinc patrulles dels Mossos, així com de la policia local. L’ocupa va ser reduït i portat a declarar a comissaria. Al cap de poques hores, quedava lliure i sortia proferint amenaces que acabaria complint.

Dissabte a la matinada, finalment, la policia local d’Arenys va rebre a les 4.54 h un avís que alertava que el Tramuntana s’estava cremant. Quan es van incendiar els amarratges, la brisa marina el va desplaçar fins a l’altre extrem del moll i va impactar contra dues embarcacio­ns, Rivemar i Cristo de Singuli, que van resultar greument afectades, per això estaran diverses setmanes al dic sec. Els bombers van poder apartar el vaixell en flames i van acabar deixant que s’enfonsés.

El vaixell ocupat és propietat del patró de la Confraria d’Arenys, Antonio Marzoa, que es va mostrar crític per com s’ha gestionat aquesta situació. “No s’entén que al cap d’unes hores de la seva detenció ja estigués al carrer, a cop calent”. Francisco Rivera, el patró del Rivemar, també es va queixar de la falta de seguretat al port d’Arenys i pel creixent nombre d’ocupacions i insegureta­t.

Segons pescadors del port de Blanes, Cándido S. és molt conegut perquè la seva família té una barca de pesca del sardinal i fa uns anys havia adquirit el pesquer Francisco y Amparo amarrat a Arenys. Asseguren les mateixes fonts que l’individu pateix esquizofrè­nia i quan deixa de prendre la medicació provoca greus incidents .

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Josep Maria Pruna, per la seva part, ha explicat que el Consistori prova d’aturar aquesta problemàti­ca amb els recursos que té, però que les seves competènci­es són limitades. ●

Patrons i armadors del port clamen per la insegureta­t i la falta de vigilància a la zona portuària

 ?? Ll ?? El palangrer Tramuntana cremant al port d’Arenys de Mar
Ll El palangrer Tramuntana cremant al port d’Arenys de Mar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain