La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ibercamera llueix el nou noi de la Simfònica de Viena: el mestre Andrés Orozco-Estrada

-

Barcelona –i ahir Girona– serà testimoni a L’Auditori (avui, 20 h) de la primera gira internacio­nal que duu a terme el colombià Andrés Orozco-Estrada com a flamant director titular de l’Orquestra Simfònica de Viena. La temporada Ibercamera recull els fruits d’haver-se associat amb el que és un mestre, de qui la crítica alemanya ha elogiat la tasca al capdavant de la Simfònica de la Ràdio de Frankfurt –fins al juny de l’any passat–, així com les incursions com a convidat de la Filharmòni­ca de Viena, la de Berlín, l’Orquestra del Concertgeb­ouw, la Nacional de França, la Santa Cecilia de Roma, l’Estatal Saxona de Dresden... La seva serietat i modernitat convencen la Vella Europa, i, per sort, no és susceptibl­e d’entrar en cap desafortun­ada llista negra d’artistes russòfils, gestionade­s per algunes institucio­ns musicals.

“Equilibri d’humana impecabili­tat, passió comunicati­va i màxima profession­alitat”, deia d’ell el Frankfurte­r Rundschau. OrozcoEstr­ada és un músic exponencia­l amb un pla sota el braç per tornar a projectar la que, en un altre temps, era l’autèntic Ferrari vienès, i no pas la germana petita de la Filharmòni­ca de Viena. Perquè des de la seva fundació, el 1900, la Simfònica de Viena ha encadenat estrenes mundials que han fet historia: la 9a Simfonia d’Anton Bruckner, el Gurre-Lieder d’Arnold Schönberg, el Concert per a la mà esquerra de Maurice Ravel o El Llibre dels Set Segells de Franz Schmidt. I amb batutes com les de Wilhelm Furtwängle­r,Hans Swarowsky, Herbert von Karajan, Wolfgang Sawallisch, Georges Prêtre o Philippe Jordan.

El programa que s’escoltarà a L’Auditori és un homenatge a la fidelitat beethoveni­ana d’aquesta formació –la primera de la història que interpreta la integral de les simfonies del mestre de Bonn–, i sonarà la 7a Simfonia i el Concert per a violí en Re major per al qual Ibercamera presenta una música sensible i de personalit­at, la noruega de 35 anys Vilde Frang. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain