La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Sevilla redueix el Betis

L’equip de Lopetegui s’imposa gràcies a una gran primera part amb gols de Rakitic i Munir i retalla a sis punts la distància amb el Madrid

- C RLOS NOVO

El Sevilla va guanyar amb solvència el derbi al Sánchez Pizjuán, va reduir a sis punts el desavantat­ge respecte al Reial Madrid i allunya el Betis, que continua tercer a la taula. El derbi venia marcat pels esdevenime­nts de l’últim, el de Copa al Villamarín, en què el partit va haver de ser suspès per l’agressió que va patir Joan Jordán, a qui van llançar una barra de PVC des de la graderia. Aquesta vegada no hi va haver incidents d’aquesta mena i tot va transcórre­r dins la normalitat, més enllà de la duresa i males maneres en moments puntuals, en especial en els primers compassos.

L’enorme rancúnia que es professen bètics i sevilliste­s sempre es trasllada d’una manera o una altra al terreny de joc i dona lloc a duels d’alt voltatge, amb independèn­cia de com estiguin classifica­ts els dos equips. El derbi d’ahir va tenir dues cares molt diferents. El Sevilla va passar per sobre dels verd-i-blancs en una primera part en què va encarrilar el partit. El Betis es va fer present a la segona, però la revifada només li va servir per rentar la imatge i no sortir del Pizjuán amb una golejada.

D’entrada Pellegrini va fer més rotacions, fins i tot a la porteria, on va tornar Claudio Bravo. La seva principal absència va ser el davanter Juanmi, sancionat. El Sevilla tenia moltes baixes; algunes de llarga durada, com ara Suso o Lamela, i d’altres de puntuals, com Koundé, Ocampos o Rekik, però a Lopetegui li és una mica igual, ja que té una plantilla molt completa. Per al derbi va recuperar el veterà Jesús Navas i En Nesyri.

El Sevilla va començar el joc com acostuma, a tota pastilla. El Betis ho va passar molt malament aviat, però va començar a patir de veritat a mitjans del primer temps, quan el Sevilla es va avançar gràcies a un penal comès pel xilè Bravo, que va fer caure En Nesyri. Rakitic va marcar de xut creuat. D’allà al final de la primera part es va avançar va incrementa­r la superiorit­at, malgrat patir la lesió fortuïta de Papu Gómez. Va entrar per l’argentí un altre ex del Barça, Munir, que no podria haver donat més sort al seu equip. Al minut 41, després d’un servei de porta de Bono, va rematar des de lluny. Bravo es va empassar la pilota i el 2-0 va pujar al marcador.

La segona part va començar amb canvis dràstics per part de Pellegrini. Va treure Fekir i Willian Carvalho, les seves dues pe

El derbi va ser tens però no hi va haver incidents com els de l’últim al Villamarín

El Sevilla va ser molt superior a la primera part i el Betis va marcar el gol un minut abans del final

ces vitals al centre del camp, va introduir Ruibal i Joaquín i va fer baixar Sergio Canales. Joaquín jugava el seu derbi número 26.

El Betis va passar de dominat a dominador, però el Sevilla es va replegar entorn de Bono amb molt d’ordre. A l’equip de Pellegrini li va costar de crear perill. Va haver d’esperar al minut 60, quan Joaquín se’n va anar del seu marcador i va enviar una centrada molt bona a la frontal de l’àrea, per on va aparèixer Marc Bartra, que va escorar massa el xut. Després l’ocasió la va tenir Tello en una bona rematada que va obligar a volar Bono.

La més clara va arribar al 80. Joaquín va posar una pilota a Bellerín, que la va centrar al segon pal i, amb tot a favor, Àlex Moreno va enviar l’esfèrica alta. Ja al 93 per fi va marcar el Betis en un llançament de falta llunyà de Sergio Canales.

No hi va haver temps per a més. El Pizjuán va cantar la victòria, feliç de veure el seu equip en la lluita per la Lliga. ■

?? VRISTINA QUICLER / AF ?? Ivan Rakitic celebrant amb magnificèn­cia la victòria del Sevilla al Sánchez Pizjuán
VRISTINA QUICLER / AF Ivan Rakitic celebrant amb magnificèn­cia la victòria del Sevilla al Sánchez Pizjuán