La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’error de Kepa als penals dona la Copa de la Lliga al Liverpool

-

Poques finals amb un 0-0 al marcador després de més de dues hores poden presumir de ser tan emocionant­s com la disputada ahir entre Chelsea i Liverpool a la Copa de la Lliga anglesa. Tots els gols que no hi va haver durant el trepidant matx a Wembley farcit d’ocasions es van apilar en una tanda de penals gairebé impecable que finalment va somriure al conjunt red.

Els de Jürgen Klopp van haver d’esperar fins al vinti-dosè llançament per celebrar un títol coper que no aixecaven des de feia deu anys. Sense errors en els 21 xuts previs, incloent-hi el del porter del Liverpool Caoimhin Kelleher, Kepa Arrizabala­ga va fallar el llançament decisiu quan va enviar la pilota a la graderia. El porter basc, un dels responsabl­es d’haver guiat els blues a la final del torneig, havia estat suplent. Va saltar al terreny de joc instants abans de finalitzar la pròrroga en lloc d’un incommensu­rable Édouard Mendy, el millor del partit. Com a la final de la Supercopa d’Europa en què el Chelsea va superar el Vila-real, Thomas Tuchel va provar de donar el mateix cop d’efecte, però aquesta vegada la fórmula no va funcionar. Tampoc sota pals Kepa no va poder ser protagonis­ta.

Si no hi va haver gols durant el partit va ser per les intervenci­ons de Kelleher i sobretot Mendy. El porter senegalès, flamant campió de l’Àfrica, va demostrar per què és el preferit de Tuchel. El Chelsea, que des de dissabte ja no compta amb la gestió del magnat rus Roman Abramóvitx per evitar sancions, va emetre un escarit comunicat abans de la final rebutjant “la situació a Ucraïna” sense esmentar Rússia o fer servir la paraula guerra. ●

 ?? Barcelo AlNeN J NlIIM ?? Tuchel va fer entrar Kepa per aturar penals, no en va parar cap i va fallar el decisiu
Barcelo AlNeN J NlIIM Tuchel va fer entrar Kepa per aturar penals, no en va parar cap i va fallar el decisiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain