La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les pimes podran sol·licitar el Kit Digital a partir del 15 de març

- PILAR BLÁZQUEZ

El compte enrere ha començat. El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar dissabte la data que tants empresaris estaven esperant, el moment en què es puguin sol·licitar els ajuts del Kit Digital. Serà a partir del 15 de març. “Hem volgut donar prou marge perquè les pimes tinguin temps per preparar les sol·licituds”, explica a La Vanguardia, Albert Martínez Lacambra, director de Red.es, organisme que lidera la posada en marxa d’aquest innovador paquet d’ajuts públics.

Aquest temps de preparació és important perquè, tot i que el termini de sol·licitud s’obrirà per sis mesos, les subvencion­s es concediran pel procedimen­t de concurrènc­ia no competitiv­a. És a dir, per rigorós ordre de petició, amb el qual la convocatòr­ia s’extingirà si abans d’aquests sis mesos es reparteixe­n els 500 milions que té de pressupost. Una sisena part dels 3.067 milions que recull el pressupost aprovat pel Pla de Recuperaci­ó, finançat pels fons Next Generation.

Podran sol·licitar aquest primer “bo digital” les empreses d’entre 10 i 49 treballado­rs, que rebran 12.000 euros. “Hem apostat per la màxima simplifica­ció administra­tiva possible. Si les empreses ens autoritzen a consultar les bases de dades, no hauran de presentar cap document”, assegura el director de Red.es.

Però molt més innovador és que, per primera vegada, l’ajuda arribarà abans d’iniciar el projecte i no mesos o fins i tot anys després de posar-la en marxa, com acostuma a ser habitual. “Hem posat en marxa l’experiènci­a de col·laboració públic privada més important d’Europa”, assegura Martínez Lacambra.

I és que per impulsar el Kit

Digital s’han creat dues figures per ajudar els empresaris. D’una banda, “l’agent facilitado­r”, que podrà presentar la sol·licitud de l’ajuda en representa­ció de l’empresari. Un agent facilitado­r pot ser una empresa, gestor i fins a un familiar de l’empresari.

D’altra banda, s’ha creat la figura de l’“agent digitalitz­ador”, que guiarà les pimes tant en el disseny com en el procés de la seva estratègia de digitalitz­ació. Està previst que el 10 de març es publiqui la llista dels agents digitalitz­adors voluntaris, que es complement­arà amb les 150 oficines d’Acelera Pyme distribuïd­es per tot Espanya.

Està previst que abans de l’estiu s’aprovi la convocatòr­ia de bons per a les companyies d’entre 6 i 9 treballado­rs, amb una ajuda de 6.000 euros, i al setembre, per als autònoms i empreses de fins a dos treballado­rs, que rebran 2.000 euros. ●

Els empresaris rebran els 12.000 euros del bo digital abans de començar els projectes

 ?? ?? Albert Martínez Lacambra
Albert Martínez Lacambra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain