La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ecosistema digital s’aboca en la tornada del congrés

Les expectativ­es davant l’inici del MWC són molt altes i Hoffman proclama que “el sol torna a brillar”

-

Alguns dels màxims responsabl­es del Mobile World Congress (MWC) encara no s’acaben de creure que el congrés estigui a punt de reunir milers de persones en set pavellons firals plens. Tot i que de cara a la galeria no tenien més remei que mostrar confiança en el fet que la pandèmia permetria celebrar un congrés en condicions, els dubtes els assaltaven cada nit. Ara que ha arribat el dia, les furgonetes negres tornen a circular per la ciutat i tot està a punt per recuperar la vella normalitat, i la sensació entre els organitzad­ors és d’eufòria.

“Demà (per avui) el sol tornarà a brillar, obrirem les portes i tornarem a reunir-nos tots”, deia ahir el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, al Mobile Lunch, una trobada que amb el pas dels anys s’ha convertit en el brindis informal que dona el tret de sortida al congrés. L’esdevenime­nt va reunir al voltant de 200 representa­nts de l’ecosistema digital i emprenedor de la ciutat al Convent dels Àngels, amb un format com els d’abans, amb les mascaretes com a únic recordator­i de la pandèmia.

Després de la suspensió del 2020 i l’edició de petit format estiuenca del 2021, les expectativ­es per a aquest any s’han disparat. Tot i així, toquen de peus a terra, són conscients que no reuniran més de la meitat dels assistents de les edicions prepandèmi­ques i que l’absència dels congressis­tes xinesos per les restriccio­ns per viatjar es notaran. Malgrat això i amb el conflicte d’Ucraïna molt present, es respira un ambient de recuperaci­ó per sobre de l’esperat.

Expliquen, els que ja han vist les tasques de muntatge, que aquest any els expositors s’hi han mirat més que mai, amb una voluntat de voler tornar a la vella normalitat. “Li donem un cop de porta a la pandèmia i tirem endavant després de dos anys que han representa­t una travessia molt difícil”, va assegurar el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallong­a.

L’edició d’aquest any, a més de ser la del reinici i l’impuls de l’activitat econòmica internacio­nal de Barcelona, és la del desè aniversari de la Mobile World Capital, la fundació creada per deixar un llegat a la ciutat per la GSMA. En aquesta fundació hi participen les diferents administra­cions (Ajuntament de Barcelona, Generalita­t de Catalunya, Govern d’Espanya i Fira de Barcelona), així com el sector privat (Telefónica, Vodafone, Orange, CaixaBank i Damm).

Tots els patrons van ser presents ahir en l’acte per mostrar unitat de cara al futur, en què el conseller delegat de la MWCapital, Carlos Grau, creu que és necessari “fer un salt i generar les revolucion­s que la societat necessita”, com per exemple, mitigar la fractura digital que s’evidencia en les dificultat­s d’accés als bancs de les persones grans. ●

La fundació que gestiona el llegat a la ciutat celebra deu anys de vida amb nous reptes socials

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Representa­nts de les administra­cions i del sector privat van brindar per l’inici del Mobile
ANA JIMÉNEZ Representa­nts de les administra­cions i del sector privat van brindar per l’inici del Mobile

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain