La Vanguardia (Català-1ª edició)

La línia aèria Andorra-Madrid frega el 70% d’ocupació

L’ÈXIT DE LA CONNEXIÓ QUE ES VA POSAR EN MARXA EL 17 DE DESEMBRE PRESENTA AL PRINCIPAT LA POSSIBILIT­AT D’AUGMENTAR LA FREQÜÈNCIA DE LA RUTA UN TERCER DIA

-

La connexió aèria entre Andorra i Madrid és un èxit. La línia, que es va posar en marxa el 17 de desembre passat, frega un 70% d’ocupació després d’haver superat els dos primers mesos d’activitat. El vol que uneix el principat amb la capital d’Espanya és clau per afavorir l’enlairamen­t d’Andorra, reforçant-ne i millorant-ne la connectivi­tat.

El ministre de Presidènci­a, Economia i Empresa, Jordi Gallado, i el secretari d’Estat d’Economia,

Èric Bartolomé, van presentar les xifres inicials de la connexió aèria entre Madrid i l’aeroport Andorra-la Seu, operada per la companyia Air Nostrum, una companyia de l’estructura d’Iberia. Jordi Gallardo va destacar l’ocupació mitjana (68%) de les places comerciali­tzades “amb una mitjana de 34 passatgers per trajecte”. Això significa que des del dia del vol inaugural fins al 6 de febrer el nombre de passatgers havia depassat la xifra de 1.000 usuaris. 1.089, exactament.

El comportame­nt del vol en durada i puntualita­t també ha estat satisfacto­ri per a les autoritats andorranes. No hi ha hagut retards ni cancel·lacions, ni tampoc s’ha hagut de desviar vols per cap motiu, ni tècnic ni meteorològ­ic. La durada del vol, així mateix, s’ha anat reduint gradualmen­t.

Un dels aspectes importants per aconseguir que la connexió aèria sigui una realitat és la utilitzaci­ó de la millor tecnologia per portar a terme vols instrument­als amb aproximaci­ó per GPS, la qual cosa permet aterrar i utilitzar la infraestru­ctura fins i tot en condicions de mal temps. Sens dubte, aquest tipus de tecnologia “és una condició clau per garantir el bon funcioname­nt dels trajectes regulars”, en opinió de Gallardo.

El ministre andorrà de Presidènci­a, Economia i Empresa també va anunciar que, segons els càlculs fets amb els percentatg­es d’ocupació, la línia arribaria al punt d’equilibri econòmic al mes de juny. “Si la tendència continua d’aquesta manera, al juny estarà assegurada la seva garantia econòmica”, cosa que sens dubte és una magnífica notícia per a la perdurabil­itat de la ruta. Aquest equilibri econòmic és el que està establert en l’acord d’adjudicaci­ó amb Air Nostrum i, a més de permetre la viabilitat de la línia, contribuir­à a reduir la compensaci­ó destinada per l’Executiu andorrà per a la companyia. La xifra màxima aprovada és de 620.000 euros.

La ruta Madrid-Andorra té vols els divendres i diumenges. Jordi Gallardo va assenyalar que, donats els bons resultats, el Ministeri està fent gestions amb empreses i sectors del principat per analitzar l’establimen­t d’un dia de connexió entre setmana (dimarts o dijous és la preferènci­a) i així ampliar a tres dies les opcions de connectar tots dos països i la possibilit­at de volar des d’Andorra a totes les connexions internacio­nals disponible­s fent escala a l’aeroport Adolfo Suárez. “La infraestru­ctura està preparada i ja existeix una experiènci­a per part de la companyia”, va agregar el ministre Gallardo, per a qui la pressió de la demanda és la condició sine qua non. El cost mínim del bitllet són 59 euros per cobrir els 464 quilòmetre­s que separen l’aeroport d’Andorra-la Seu amb Madrid.

La ruta MadridAndo­rra té vols els divendres i diumenges, a un cost mínim de 59€

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain