La Vanguardia (Català-1ª edició)

Andorra, a l’associació internacio­nal de parcs científics i tecnològic­s

LA IASP COMPORTARÀ UN VALOR AFEGIT A EMPRESES I EMPRENEDOR­S DEL PRINCIPAT

-

Andorra donarà un nou impuls al seu pl a de c ompt a r a mb u n escenari empresaria­l d’alt valor afegit. El ministre de Presidènci­a, Economia i Empresa, Jor

di Gallardo, va signar l’ingrés de l’Andorra Recerca + Innovació a la Internatio­nal Associatio­n of Science Parks and Areas o Innovation (IASP). Entrar a formar part d’aquesta entitat internacio­nal que agrupa parcs científics i tecnològic­s permetrà avançar en l’impuls del districte tecnològic en què treballa l’Executiu.

Pertànyer a la IASP repercutir­à positivame­nt en el principat, ja que es produirà un impuls de les polítiques, programes i serveis diferencia­ls per a empreses i emprenedor­s. El ministre Gallardo, que va signar aquest ingrés amb la directora general de IASP, Ebba Lund, va destacar que “l’acord ens ajudarà a ultimar les bases del districte tecnològic i d’innovació que estem projectant”.

Les possibi litats d ins de la IASP adquireixe­n una altra dimensió. “Ens proporcion­arà entorns que millorin una cultura d’innovació i creativita­t, facilitarà la creació de nous negocis mitjançant mecanismes d ’incubació i spin-off, i accelerarà el creixement de petites i mitjanes empreses. La IASP reuneix milers d ’empreses innovadore­s i institucio­ns de recerca de tot el món i facilita la internacio­nalització de les empreses residents”, va assenyalar Jordi Gallardo, per a qui “és una gran oportunita­t que hem de saber aprofitar”.

Ebba Lund, per la seva banda, va posar en relleu el paper de la IASP quan va recordar que “la nostra xarxa és present a 77 països”. La directora general de l’entitat va destacar la importànci­a de l’acord amb Andorra “perquè el país podrà beneficiar-se de tot el que puguem aportar-li, però també nosaltres aprendrem de tot el que està passant en qüestions d’innovació al principat”.

La IASP reuneix empreses i institucio­ns innovadore­s de 77 països i facilita la internacio­nalització de les companyies residents

 ?? ?? Ebba Lund i Jordi Gallardo, durant l’acte de signatura d’ingrés a la IASP
Ebba Lund i Jordi Gallardo, durant l’acte de signatura d’ingrés a la IASP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain