La Vanguardia (Català-1ª edició)

Crèdit Andorrà reafirma el seu lideratge formalitza­nt la compra del 100% de Vall Banc

AMB AQUESTA ÚLTIMA ADQUISICIÓ, LA FACTURACIÓ DEL GRUP BANCARI S’ELEVA FINS ALS 23.000 MILIONS D’EUROS

-

Crèdit Andorrà ha formalitza­t l’operació de compra de la totalitat del capital de Vall Banc. Es ratifica així l’acord que es va anunciar al mes de setembre passat després d’haver rebut l’autoritzac­ió dels organismes superiors: l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) d’Espanya. Fins ara Vall Banc era propietat del fons J.C.Flowers & Co.

Crèdit Andorrà, la primera entitat bancària del principat, ha finançat l’operació íntegramen­t amb fons propis i, amb aquesta, reforçarà les seves principals magnituds de negoci (la rendibilit­at i els actius), amb què consolidar­à la seva posició de lideratge en el mercat andorrà. Així mateix Crèdit Andorrà accelerarà la consecució dels objectius previstos en el Pla Estratègic 2021-2023, tant pel que respecta al volum de negoci com als beneficis.

El primer executiu del banc, Xa

vier Cornella, conseller executiu i director general del grup Crèdit Andorrà, va assenyalar que “és una operació estratègic­a que reforça el nostre pla de creixement i que té com a finalitat consolidar el nostre lideratge a Andorra i reforçar el nostre compromís a llarg termini amb el progrés econòmic i social del país”. En opinió de Cornella, “l’especialit­zació de Vall Banc és un valor afegit en l’objectiu de continuar oferint el millor servei possible al client”.

Per part seva, David Cerqueda, director general de l’AFA, va afirmar que “les operacions de concentrac­ió bancària són una manera d’aconseguir nivells més elevats d’eficiència i han d’impactar positivame­nt tant en la rendibilit­at, i per tant en la solvència de les entitats, com en els serveis als seus clients”. De fet, les concentrac­ions bancàries són “una tendència del sector financer mundial”. Segons Cerqueda, “la particular­itat a Andorra és que les unions bancàries s’estan donant en un període de temps curt, amb què s’aconseguei­x incrementa­r la grandària de les entitats de manera ràpida”.

Sobre l’adquisició de Vall Banc David Cerqueda va indicar que “el Consell d’Administra­ció de l’AFA va analitzar els elements tècnics de l’operació, així com els impactes a llarg termini per al sector financer. L’aprovació de la compravend­a de Vall Banc va tenir en compte els efectes positius tant per a les entitats implicades com per als seus clients”. Un dels efectes de la compra és que tant Crèdit Andorrà com Vall Banc compten ja amb el mateix consell d’administra­ció i el mateix comitè executiu. La previsió és que l’entitat s’integri a Crèdit Andorrà a l’octubre.

Amb aquesta compra i l’anunciada recentment de GBS Finances Investcapi­tal A. V. a Espanya, juntament amb el significat­iu creixement orgànic de l’últim exercici, la facturació del Grup Crèdit Andorrà s’eleva a 23.000 milions d’euros, un increment molt superior a les previsions registrade­s en el Pla Estratègic 2021-2023. D’aquesta manera, amb l’adquisició de Vall Banc es registrarà un impuls rellevant per generar uns beneficis recurrents de 40 milions. Entre els aspectes que reforçaran el lideratge de Crèdit Andorrà destaca el segment de la banca privada, especialit­zació de Vall Banc.

 ?? ?? Seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella
Seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain