La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tres grans bancs a Andorra

-

Amb les operacions corporativ­es portades a terme en els últims mesos –l’adquisició de BancSabade­ll d’Andorra per part de Mora Banc i la compra de Vall Banc per part de Crèdit Andorrà–, la banca andorrana ha enviat un senyal inequívoc als mercats i als seus clients que el sector està preparat per afrontar els reptes de futur del sector bancari i financer a escala internacio­nal.

L’objectiu d’aquestes operacions corporativ­es és comptar amb unes entitats i un sistema financer més consolidat­s, més eficients i amb capacitats més àmplies per donar resposta a les necessitat­s dels clients, als requerimen­ts dels reguladors i a l’exigència dels mercats financers, cada dia més globals i sotmesos a un nivell més gran de competitiv­itat i excel·lència.

D’altra banda, la creixent digitalitz­ació de l’àmbit bancari està proporcion­ant les eines tecnològiq­ues per estar més prop del client i al seu servei en tot moment, tractant de gestionar constantme­nt les seves necessitat­s d’avui i d’anticipar-nos a les de demà, mentre que l’experiènci­a de més de noranta anys en banca ha aportat l’expertise necessari per a la gestió de patrimonis, tant de les famílies com de les empreses.

El resultat d’aquestes operacions serà tres grans bancs, Andbank, Mora Banc i Crèdit Andorrà, molt arrelats al territori i a les seves necessitat­s i amb una visió i una experiènci­a internacio­nal reconegude­s i en clar creixement. No tenim encara les dades de tancament de l’exercici 2021, però les perspectiv­es són bones i la tendència és positiva i ascendent en el temps.

El sector bancari andorrà s’ha adaptat als canvis reguladors i de mercat en un temps rècord, però els reptes no cessen, per la qual cosa caldrà continuar invertint en tecnologia i a tenir bancs més sostenible­s i conscienci­ats amb el medi ambient.

La crisi econòmica i sanitària ha posat de manifest que el sector bancari juga un paper importantí­ssim en l’estabilita­t financera i en la creació de riquesa d’un país. El sector bancari andorrà està més ben preparat i és més fort després d’aquest procés d’integració, amb tres entitats bancàries més sòlides, que tenen un protagonis­me fonamental en l’economia del nostre país i, per què no dir-ho, rellevant també fora de les nostres fronteres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain