La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP posa fi a l’etapa de Casado a la junta directiva

Feijóo revelarà a partir de demà si presenta candidatur­a

- CARMEN DEL RIEGO

Serà una reunió d’unitat. Almenys així ho esperen els barons del PP, que mantenen el contacte amb tots els responsabl­es dels territoris i continuen recollint suports a les decisions adoptades dimecres passat en la trobada de Pablo Casado amb els presidents autonòmics populars. Per això, esperen que la junta directiva no trobi cap obstacle per engegar el congrés extraordin­ari dels pròxims 2 i 3 d’abril.

Serà una reunió en què tot el protagonis­me recaurà en l’encara president del PP, Pablo Casado, que es dirigirà per primera vegada al partit des que va cedir a la pressió dels barons i va donar el vistiplau a la convocatòr­ia d’un congrés extraordin­ari, al qual no es presentarà a la reelecció. S’espera un discurs en què revindiqui la seva feina d’aquests quatre anys al capdavant del partit. També es tracta de permetre que Casado s’expliqui davant els dirigents que s’han posat del costat d’Isabel Díaz Ayuso en el conflicte que ha mantingut amb la presidenta madrilenya.

La intenció és que res no li resti protagonis­me. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, no té intenció d’intervenir en la reunió. “Escoltarà” asseguren al seu entorn. Només si tingués lloc una cosa no prevista demanaria la paraula, com poden fer-ho tots els altres presidents.

No està previst que a la Junta Directiva Núñez Feijóo presenti la seva candidatur­a. El president gallec prefereix que abans de fer aquest pas es convoqui el congrés, es fixi el lloc de celebració –podria ser Sevilla– i es nomeni Esteban González Pons com a president del comitè organitzad­or. Serà llavors quan Núñez Feijóo estarà en disposició, a partir de dimecres,

Al conclave d’avui es convocarà el congrés i es fixarà la ciutat de celebració, que podria ser Sevilla

d’anunciar que serà candidat a la presidènci­a del PP.

Els barons treballen aquests dies perquè la de Feijóo sigui una candidatur­a única, per evitar més temps de confrontac­ió i es pugui plantejar un congrés de consens. L’objectiu és sortir forts d’un conclave en què el pitjor, segons fonts populars, seria donar un missatge de divisió, després del que ha passat.

En aquesta línia, els afins a Núñez Feijóo intenten formar un comitè organitzad­or en què tots els territoris se sentin representa­ts, que uneixi l’experiènci­a amb la joventut, que siguin persones conegudes i respectade­s, ja que hi haurà almenys un representa­nt de cada comunitat autònoma, i que siguin grans coneixedor­s de partit.

Abans de la junta directiva es reunirà el comitè executiu, que coneixerà la dimissió del secretari general, Teodoro García Egea, així com el nomenament de Cuca Gamarra com a coordinado­ra general del partit fins al congrés. ●

 ?? IAVIER VÁZQUEZ / EP ?? Núñez Feijóo al lliurament de claus d’habitatges protegits
IAVIER VÁZQUEZ / EP Núñez Feijóo al lliurament de claus d’habitatges protegits

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain