La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els eSports arriben al MWC amb mòbils gràcies al 5G

La velocitat de transmissi­ó de dades de nova generació obre la competició de videojocs al telèfon

-

És una realitat que coneix bé una part de la societat, la més jove, però que sol ser més desconegud­a per al públic adult. Els eSports, competicio­ns de videojocs que reuneixen centenars de milers de persones en directe, són autèntics espectacle­s de masses que ahir van debutar en el MWC mitjançant mòbils i 5G amb el projecte 5G Gaming Arena gràcies a la Mobile World Capital Barcelona, Telefónica i LVP, del grup Mediapro.

L’experiènci­a d’una competició d’eSports en el Mobile va demostrar que la baixa latència (retard entre un senyal i la seva resposta) que permet el 5G fa viable que jugadors situats a distància puguin competir com si estiguessi­n en el mateix espai i connectats a internet mitjançant fibra òptica.

Les dues demostraci­ons que van estrenar els eSports al congrés van ser la Wild Rift Cup, basada en el videojoc per a mòbils League of Legends: Wild Rift, de Riot Games; i Dirt 5 Time Trials Challenge, sobre el joc al núvol Dirt 5, de la companyia Codemaster­s, a la plataforma de la videoconso­la Xbox de Microsoft.

La prova va reunir en quatre punts diferents els deu jugadors que es van enfrontar (cinc per cada equip), situats als respectius estands de MWCapital i Telefónica a la Fira Granvia, el Movistar eSports Center de

Madrid i el laboratori 5G de l’Àrea 5G Ponent, a la Cambra de Comerç de Lleida. Els participan­ts van ser alguns dels millors del sector: Jackie, Navalha, Lazypopa, Sugus Susana, Silithur, Manute, Zeiling, Kidi,

Paracetamo­r i Rafa Escribá. La competició va ser narrada pels comentaris­tes – casters– Shiki i Toad, de LVP.

Qualsevol persona que passi per l’estand de la MWCapital pot competir al videojoc de curses de cotxes Dirt 5. El joc està carregat a la plataforma Xbox i no als mòbils Samsung amb què es juga. El millor jugador del dia guanyarà un premi que ofereix Indescat en forma de NFT.

Eduard Martín, CIO i director de connectivi­tat intel·ligent de Mobile World Capital Barcelona, va apuntar que “amb el 5G augmenten les possibilit­ats del territori, portant activitats econòmique­s a zones no urbanes, sense estar pendents de la fibra”.

Mercedes Fernández, directora d’innovació de Telefónica, va assenyalar que “el 5G realment és la tecnologia que canviarà les coses” i va assegurar que gràcies a la seva baixa latència “es pot tenir una experiènci­a gamer espectacul­ar en mobilitat”. “La ludificaci­ó –va augurar– arribarà a molts més sectors que el gaming, com ara la salut i l’educació”.

Jordi Soler, president de LVP, va assegurar que el videojoc “és aquí per quedar-se, està en creixement i l’hem d’entendre per veure com es desenvolup­a”. ●

Dos equips de cinc jugadors en quatre localitzac­ions juguen amb telèfons sense retards apreciable­s

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Pantalla gegant on es va projectar la competició entre els dos equips de gamers
LLIBERT TEIXIDÓ Pantalla gegant on es va projectar la competició entre els dos equips de gamers

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain