La Vanguardia (Català-1ª edició)

Petits esdevenime­nts privats cobreixen el buit deixat per festes multitudin­àries

-

LH, organitzat per l’Ajuntament de l’Hospitalet a la plaça Europa amb actuacions de flamenc i rumba, o el tot just acabat d’estrenar Beat Barcelona. La capital catalana pretén així posar en relleu la marca Barcelona a escala cultural, amb sessions de DJ i activitats organitzad­es pels festivals Sónar, Cruïlla i Mira.

Són atraccions que aquest any proven de cobrir l’absència de multitudin­aris esdevenime­nts corporatiu­s i incentius d’empresa. La restauraci­ó barcelonin­a lamenta que les empreses presents en el congrés no estiguin celebrant tants saraus com en anys anteriors. Mana la prudència. Llegendes urbanes a part, els congressis­tes del Mobile no van ser mai gaire donats a nuar-se la corbata al voltant del front com feien antigament els empresaris assistents a salons de la construcci­ó. En realitat, parlem principalm­ent d’emprenedor­s, alts càrrecs executius i tècnics, persones amb uns objectius molt clars. No han travessat mig món per estar de ressaca en el moment de la veritat. Els que s’inflen a treballar i surten amb els ulls eixuts de passar tot el dia dins de la fira es conformen amb unes tapes i una cervesa en qualsevol lloc.

“Els congressis­tes ja coneixen la ciutat, no fan tantes voltes i l’impacte és més modest”, lamenta Roger Pallarols, director del Gremi de Restauraci­ó de Barcelona. Tot i així, les reserves s’han disparat i l’impacte ronda la meitat de les edicions prepandèmi­ques. “Tampoc no podem oblidar la injecció anímica que està suposant”, conclou Pallarols. Al marge de si finalment seran 40.000 o 60.000 els congressis­tes, la sensació de reactivaci­ó és gairebé més important que no pas les xifres, apunten totes les administra­cions implicades, perquè llança el missatge que tot torna a estar en marxa i que Barcelona torna a ser la ciutat de fires i congressos que sempre va ser. ●

 ?? ?? Llegiu el suplement especial del Mobile World Capital Barcelona, publicat també en anglès
Llegiu el suplement especial del Mobile World Capital Barcelona, publicat també en anglès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain